Svenska
Blog
Spelen jag fortfarande vill spela denna generation

Spelen jag fortfarande vill spela denna generation

Skrivet av Vahlstrom den 11 november 2020 kl 12:37

Som jag skrev i mitt förra inlägg har jag inget jättesug efter de nya konsolerna. Däremot Dual Sense-kontrollen verkar ju vara fantastisk. Mycket av detta har att göra med bristen på spel. Det finns nog inget spel jag känner att jag måste spela på en gång, speciellt när jag har så många stora titlar kvar att spela denna generation. Kommer nog få ut tillräckligt mycket speltid ur dem för att inte lockas av en PS5/Xbox Series X. Vilka är titlarna då som jag har kvar? Nedan kan du se vilka jag fortfarande vill spela. Tog mig också en titt på howlongtobeat.com för att se hur mycket speltid jag kan få ut. Räknar dessutom inte med Switch-exklusiva spel eftersom det inte kommer någon ersättare där ännu.

Ghost of Tsushima
Det här var ett spel jag länge såg fram emot och som jag utan tvekan kommer att spela. Jag har hittills inte haft tid att påbörja det, men av allt bra jag hört kommer det nog inte ta lång tid innan det köps in.
Speltid: 23 timmar (endast storyn)

Marvel's Spider-Man
Medan andra redan börjat svinga sig loss med Miles Morales har jag inte ens upplevt PS4-spindeln. Det ser riktigt roligt ut och vem vill inte kunna vara Spindelmannen i en något öppen värld?
Speltid: 17 timmar (endast storyn)

Final Fantasy VII Remake
Det bästa spelet i Final Fantasy-serien (enligt mig) är VII och något jag spelat flera gånger. När en remake utannonserades kissade jag nästan på mig av glädje. Lite trist att det är uppdelat, men det är väl acceptabelt på ett sånt stort spel. Det ser ju ruggigt vackert ut också.
Speltid: 34 timmar (endast storyn)

Star Wars Jedi: Fallen Order
Jag är verkligen inte ett lika stort fan som mång andra på redaktionen när det gäller Star Wars, men detta verkar underhållande. Nu verkar det som att jag kommer kunna spela det på min PC med Xbox Game Pass i december. Eftersom jag redan har den tjänsten blir spelet ju bara en bonus och jag slipper köpa det till fullpris.
Speltid: 16 timmar (endast storyn)

Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age
Ett annat spel som kommer till samma tjänst i december är Dragon Quest XI S. Jag ville köpa det till Switch, men det blev inte av. Det känns som ett måste-spel för JRPG-älskare, så att kunna spela Definitive Edition på PC kommer bli perfekt.
Speltid: 56 timmar (endast storyn)

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel 1-4
Jag älskade Trails in the Sky-delen av The Legend of Heroes och har länge velat spela Trails of Cold Steel (de utspelas samtidigt i olika delar av världen). Den fjärde delen har precis släppts och det är nog dags att börja snart. Det kommer ta en väldigt lång stund.
Speltid: 241 timmar sammanlagt (endast storyn)

God of War
Jag vet att detta hyllats som ett av de bästa spelen någonsin, men jag har inte haft något supersug efter det. Kanske eftersom jag aldrig spelat de tidigare spelen i serien och inte har någon personlig koppling till den. Men det verkar ju kanon och kanske kommer det ett köp. Det är dock långt ner på listan.
Speltid: 20 timmar (endast storyn)

Det finns säkert ännu fler spel jag måste spela som jag helt enkelt glömt bort, men jag har med dessa spel här ovan 407 timmars speltid, om jag bara väljer att spela igenom berättelserna och inte göra någonting annat. Vilket så klart inte kommer vara fallet och speltiden blir säkert det dubbla. Mycket kvar att göra innan jag måste köpa en ny konsol alltså.

HQ