Svenska
Blog

JRPG-snack #13 - Försäljningssiffror för Tales of & Story of Seasons

Skrivet av Vahlstrom den 26 mars 2021 kl 18:36

JRPG-snack #13 - Försäljningssiffror för Tales of & Story of Seasons

I den japanska rollspelsvärlden har vi nu fått lite försäljningssiffror. Denna gång handlar det om nysläppta Story of Seasons: Pioneers of Olive Town (släppt i Europa idag, igår i USA och för en månad sedan i Asien). Farm/livssimulatorn har hittills sålts i 700 000 exemplar (fysiskt och digitalt), vilket måste ses som ett ganska bra antal. Även Bandai Namco har bjussat på siffror och den här gången gäller det vilka spel i Tales of-serien som har sålt bäst genom tiderna. Tales of Symphonia toppar den listan med 2,4 miljoner sålda exemplar tätt, TÄTT följt av Tales of Vesperia på 2,37 miljoner. Trea hamnar Tales of Destiny med 1,72 miljoner. Några exakta siffror för resten av topp-10 fanns inte, men så här ser listan ut:

1. Tales of Symphonia
2. Tales of Vesperia
3. Tales of Destiny
4. Tales of Zestiria
5. Tales of Berseria
6. Tales of Phantasia
7. Tales of the Abyss
8. Tales of Eternia
9. Tales of Xillia
10. Tales of Destiny 2

Intressant är även att de visar försäljningssiffror från olika regioner. I Europa hamnar Zestiria först med 481 000 exemplar, en ynka tusing före Symphonia och ytterligare 70 000 före Vesperia. Destiny släpptes aldrig i Europa. I Japan/Asien ser listan helt annorlunda ut. Där är Destiny etta, följt av Phantasia, Eternia och Destiny 2. I Nordamerika toppar Symphonia.

Övriga nyheter:

Taktiska rollspelet Aria Chronicle släpps på Switch i juni
Switch-versionen av det turbaserade, taktiska rollspelet Aria Chronicle är på ingång till Switch. Dit kommer spelet den 8:e juni. Spelet släpptes till PC via Steam i juli förra året.

Nya varumärkesskydd - möjlig ny grafikmotor
Lite då och då dyker det upp nya varumärkesskyddade namn i Japan. Ett av intresse denna gång är Katana Engine (fantastiskt coolt namn) från Koei Tecmo Games. En ny grafikmotor möjligen? Dessutom har Sega fått Lost Judgment godkänt. Det är troligtvis ingen uppföljare på Yakuza-spinoffen Judgment utan snarare en västerländsk version av remastern.

HQ