Svenska
Blog

När vi tvingas säga hej då till husdjur

Skrivet av Vahlstrom den 25 januari 2022 kl 13:26

Fan, nu är de här igen. Ninjorna som hackar lök så att tårarna rinner. Förbannade ninjor. Det här med husdjur är så knäppt. Man skaffar en helt ny familjemedlem för att bara tvingas bli helt förstörda efter ett tag. För det är ju så, om inget fruktansvärt inträffar så går samtliga husdjur vi har bort under vår livstid. Och det är ju så, det är som att förlora en familjemedlem, någon som bott med dig i X antal år. Jag har precis sagt hej då till mina föräldrars hund som ska få somna in om ungefär tre timmar. 15 år har han ju ändå hunnit bli, den lilla rackaren, så ett långt och gott liv har han ju ändå fått. Han har dessutom funnits där hela min vuxna livstid, från 18 till 33. Jag kommer fortfarande ihåg när han som liten valp attackerade oss med pussar och småbett när vi lade oss på rygg på golvet. Nu är det ju inte min hund, men han har ju ändå blivit lite som.. en bror.. kanske.

Han har aldrig varit nåt större fan av barn, men med min son blev han kompis direkt. Från när vi var där när han bara var några månader och låg på ryggen och sprattlade så kom han dit och nosade och lade sig bredvid. Till att nu, ett och ett halvt år senare låta honom vara i fönstret tillsammans med honom. För han har en väldigt konstig vana, han gillar att ligga på fönsterbrädan och titta ut på bilarna som kör förbi. Som en katt. Där kan han ligga i timmar.

Det känns så konstigt att jag nu aldrig mer kommer få se honom. Och samtidigt blir jag ju lite orolig över min egna hund, som hunnit bli tio år gammal. Hon har varit med i nästan hela mitt och min frus förhållande och tanken på att hon en dag inte kommer finnas där är något som inte går att föreställa sig. Husdjur är nog den största förbannelsen vi självmant väljer att få, för vi vet ju alla var det kommer att sluta så småningom. Men det är ju resan på vägen dit som gör det hela värt det. Fan, kan inte ninjorna sluta hacka den där förbannade löken snart..

 

När vi tvingas säga hej då till husdjur

Min son och mina föräldrars hund, i november.

HQ