Svenska
HQ

Sex substanser som förändrar ditt liv

Skrivet av Voomy den 4 augusti 2023 kl 20:01

Måste rekommendera den här boken till alla. Själv lyssnar jag på ljudboken just nu och det är jäkligt intressant och väcker många tankar. Även om man inte tror på allt han säger eller vill följa alla råd så tror jag det är nyttigt för alla att faktiskt få vera lite om hur dessa substanser faktiskt påverkar dina känslor. Vissa saker är väl ganska mycket sunt förnuft och sånt man redan visste men jag har redan fått lära mig en massa nya saker som jag inte tänkt på förr och då är jag inte klar med boken än.

HQ

Överlägset bästa låten just nu

Skrivet av Voomy den 26 juli 2023 kl 14:38

Mad Gallica featuring Chris Harms - Souls on fire

Fan vilken underbar låt det här är! Mad Gallica var för mig helt okänd men hon är en grym sångerska med skitbra röst, Chris Harms är sångare i bandet Lord of the Lost och har en väldigt mörk röst som blir en grym kombination med Mad Gallicas ljusa röst.<br />
Låten börjar väldigt långsamt men bygger snyggt upp mer och mer för att mot slutet explodera.

Rekommenderar alla att lyssna igenom den.

Spelutveckling som går åt fel håll

Skrivet av Voomy den 27 mars 2023 kl 06:47

Tycker jag ser det mer och mer att spelutvecklingen går åt fel håll, sett till mina personliga preferenser såklart...

Vad som väckte tankarna är ju nu Final Fantasy XVI men det började ju gå åt fel håll redan vid Final Fantasy XII. Tycker verkligen inte om dessa röriga button mash striderna och det innebär verkligen att jag kommer spela på lägsta svårighetsgraden....skulle det funnits en auto knapp så att striderna skötte sig själv hade jag använt den. Fler och fler spel verkar ju dessutom gå åt det här hållet, ser lite tendenser av det i Atelier Ryza 3 också så skulle inte förvåna mig om nästa Atelier spel kommer bli ett action RPG.

Sen har vi Civilization som alltid varit en stor favorit hos mig....Civ VI däremot är fullständigt bedrövligt på i princip alla punkter, dom lyckades med konststycket att ta precis allt som var bra med Civ V och göra det värdelöst, inklusive grafiken. Helt otroligt och mest troligt är spelserien död för all framtid.

Anno serien har också gått åt helt fel håll, dom tidigare spelen gillade jag skarpt men dom senare har tappat det mesta av det som gjorde serien bra och det handlar mest om att bara följa instruktioner.

Xcom är jag livrädd för att dom ska totalt förstöra, om vi nu ens någonsin får Xcom 3. Xcom Chimera Squad är vad som skrämmer mig, hur man kan ta något så otroligt bra och göra det så fruktansvärt bedrövligt övergår mitt förstånd helt. Står ohotat som min största besvikelse någonsin.

Far Cry gick även det lite åt fel håll med del 6 och jag hoppas verkligen att dom går mer tillbaka mot del 5 med nästa spel.

Den enda genren som annars utvecklas åt rätt håll är väl egentligen äventyr med spel som Tomb Raider, Uncharted och Horizon.

Vad jag hoppas på mest av allt är mer stora RPGs med turbaserade strider....vet inte om jag ens har något att hoppas på, Dragon Quest kanske...

Den stora skammen

Skrivet av Voomy den 12 mars 2023 kl 18:17

Läste Siegfrieds blogg om hans SNES som gick sönder och började tänka på gamla spel och sånt. Tankarna gled in på Super Mario och jag inser plötsligt att jag faktiskt aldrig klarade av spelet....tog mig aldrig förbi Bowser för att rädda prinsessan.

Så jag tror att det får bli mitt lilla projekt...ska koppla in min NES mini och försöka att faktiskt klara av spelet.