Svenska
Äntligen! Snart är den här!

Äntligen! Snart är den här!

Skrivet av WCAnkan den 9 december 2017 kl 03:54

Det är fem år sedan jag bloggade om Battle Angel-filmen. Mycket har hänt och James Cameron står inte för regin utan ger istället jobbet till Robert Rodriguez. Detta är Rodriguez mest påkostade film hittills. Förra året fick vi veta vilka skådespelare som var knutna till projektet:

Alita - Rosa Salazar
Christoph Waltz - Dr. Dyson Ido
Mahershala Ali - Vector
Ed Skrein - Zapan
Jennifer Connelly - Chiren

Mahershala Ali som Vector är helt klockrent. Han gjorde ett riktigt bra jobb i Luke Cage där hans rolltolkning lika gärna skulle kunna vara karaktären ifråga.

Det som var konstigt med valet av Alita är att Rosa Salazar är 32 år och alltså ska spela en tonåring. Fans började att ifrågasätta det. Hur skulle det gå till när hon ser betydligt äldre ut? Nu vet vi varför. Alita kommer att vara helt datornanimerad. Fox släppte igår den första trailern på filmen och jag blev förvånad när jag såg hennes ögon. Det är som om de tänkt "Ni ville ha anime. Nu får ni anime". Meningen är ju att hon ska se mänsklig ut, men det gör hon inte här. De kanske tar en annan väg än mangan, men av trailern att dömma så har de valt att göra film av de två första volymerna Rusty Angel och Iron Maiden.

Hoppas att det går bra för den på bio och att Ghost in the Shell endast var en engångsföreteelse. Ghost in the Shell är ju ett mycket mer etablerat varumärke och att den floppade så hårt har nog varit ett återkommande samtalsämne under planeringen av den här filmen. Lite konstigt också att de inte valde att göra som när de marknadsförde Avatar. Smiska på med alla filmer som Cameron gjort och i det här fallet alla filmer (nåja, de bra åtminstone) som Rodriguez har varit inblandad i. En sak är dock säker: våldet kommer att vara väldigt nedtonat. Den blir nog tillåten från 11 år.

Jag hade tappat hoppet för den här filmen. Jag trodde att den aldrig skulle bli av. Men nu sitter jag med en partyhatt efter att ha sett trailern. De har verkligen lyckats återskapa scrapyard till punkt och pricka. Men du, Robban, ta och fixa de där ögonen - ögonaböj!

Trailern: https://www.youtube.com/watch?v=aj8mN_7Apcw

HQ