Svenska
Blog

Saker som irriterar #2

Det var ett tag sedan jag fick utlopp för mina undertryckta känslor, så därför har jag beslutat att det är dags att lätta på trycket igen, och låta mitt hat över särskilt utvalda saker i min vardag få smaka på min vrede!

Ärtor

Vad ska dessa små gröna fula och vedervärdiga tingest vara bra för, då de i princip inte tillför ett skit. Nyttiga, säger kanske vissa, men det finns väl så mycket annat som måste vara bra mycket godare än de här. Smaken är totalt intetsägande, och består bara av en smått degig smaklös konsistens utan mening.

Har man dem liggandes i en hög på tallriken får man tillslut jaga omkring dem gaffeln att du ska vara glad om du lyckats få ut dem från under spisen i köket innan du överhuvudtaget har ätit upp, och då vill du inte ens äta upp dem, och får slänga dem likt förbannat, och det måste väl ändå klassas som slöseri.

Visst kan man blanda dem med annat, för att kunna garantera en lösning på jaktproblemet, men varför ens lägga ut energi på något så ofattbart korkat, då det är enklare att bara låta bli dem.

Ibland när man är lat och inte orkar laga någon egen mat händer det då och då att man sneglar mot micromaten ute i affären, men så fort jag ser någon av de matfattiga lådorna med en bild på en liten ynklig köttbit med potatis och den där förbannade högen med ärtor påminns jag alltid om att det är nog fan bättre att laga sin egen mat i alla fall, eller så plockar jag en Billy's istället.

För att inte tala om ärtsoppa, fy fan vilken jävla gegga, och vad ska det vara så jävla bra att äta något som tillför att ingen människa kommer att vilja umgås med dig för resten av dagen. Detta måste ju ändå ha varit den mest psykologiska prövningen lumpen hade att tillföra, när man under fält blev tvingad att svälta en hel jävla dag, för att sedan endast kunna erbjuda dig tre deciliter ärtsoppa och en kåsa med varmsaft, och sedan behöva tillbringa en hel natt med ett gäng killar i ett tält under en svinkall natt då man nästan hoppas att gaserna som bildas ska värma upp skiten.

Nu säger jag inte att jag inte kan äta ärtor, men nog fan slipper jag helst, och jag kommer nog aldrig förstå mig på denna oerhört meningslösa grönsak när det finns så mycket annat som är minst lika nyttigt och dessutom har en smak som tilltalar. Och det är nog egentligen bara en ärthjärna själv som kan påstå att något dyligt skulle kunna vara gott, no offence!

Saker som irriterar #2

Bort med skiten säger jag!

Saker som irriterar #1 Flugor

HQ