Svenska
Blog

Tre gigantsika besvikelser(del 1?)

Skrivet av wirrexx den 16 oktober 2023 kl 09:02

1. The Division 2 (Multi-platform/2019)

Efter att I am Legend gick upp på biograferna, har jag velat ha ett spel som bjuder på en liknande upplevelse. När det första The Division visades upp, var det med en annan atmosfär, men en lika inbjudande känsla.

Atmosfären var dock i The Division kallare, där man mentalt kände kylan som kröp omkring sig. Ett obehag, att känslan av att konstant bli förföljd. Scenarios spelades upp i mitt huvud, om vad som skulle kunna ske bakom varje hörn. När sedan tvåan blev utannonserad, hade jag stora förhoppningar på att just den känslan skulle bibehållas! kanske även förbättras!. Så blev det aldrig. Visst var det fint med ett overgrown landskap, att man jagade lite på känslan som Last Of Us erbjöd, men lika slående eller skrämmande som det sistnämnda spelet, blev det aldrig. Nej, inte ens som i det första spelet.

Karaktärerna och animationer bjöd på en stel tillvaro. Där man aldrig riktigt kände en medkänsla för någon av NPCs, Uncanny valley som det kallas. Världen, var mer tom än tidigare. I första spelet kände och såg man liv som passerade på gatorna. Upplevelsen i tvåan, var att man justerat och dragit ned på livet runtomkring.

Rörelsen/animationerna var slöare i fortsättningen. Massive tänkte kanste att man kunde vara mer taktiskt med den tyngre känslan som Division 2 erbjöd, men i jämförelse med spel som t.ex Gears of War, där karaktärerna bar på tonvis mer skyd och lyckas vara mer rörliga, säger en del.  Kanske hade man kunnat se över andra UBI franchises om hur parkour används, och gjort det bättre, i just partierna där, du som spelare, ska hoppa över hinder.

The Division, var ett fantastiskt spel, unikt? inte riktigt, men det hade sina höjdpunkter. Tvåan är inte på någotvis ett dåligt spel, men ett sämre än första. När man har en sådan "trygg" grund att bygga på ifrån, skulle man kunna tro att ett team från Massive, med så mycket erfarenhet. Hade faktiskt kunna slagit till med ett mer pompöst spel!

HQ