Svenska
Blog
Doctor Who: Deep Breath

Doctor Who: Deep Breath

Skrivet av Wot Karden den 24 augusti 2014 kl 11:50

Igår kväll så började säsong 8 av Doctor Who med den nya Doctor spelad av Peter Capaldi, jag hade turen att Arenan i Karlstad var med i världspremiär visningen kl 21:00 igår kväll. Det var jätte härligt att se ett avsnitt tillsammans med andra Who fans.

Det var en ovanligt stark första episod också för att vara en ny Doctor, så här bra har det nog inte vart sen Tennant första avsnitt. Dock var jag lite besviken över att de åter använde Clockwork Man från The Girl in the Fireplace som en utav mina favorit episoder med Tennant. De hittar på tillräckligt med nya saker med Clockwork Man för att de ska kännas fräscha som skurkar men det kändes ändå som en lite billig genväg. Han som spelade ledaren för Clockwork Mans var riktig bra och skräck injagande. Dock är ju inte det som står i fokus för avsnittet utan det är Doctor och Clara, jag gillar deras dynamik och det syns att de gillar att spela emot varandra.

Tardisen fick ny design och jag gillar den riktig mycket, nu känns den som ett tidsrymdskepp. Allt har sin plats och det är inte så plottrigt som tidigare versioner i serien.

Har en känsla av att Peter Capaldi kan bli en ny favorit Doctor för mig, han känns inte lika flamsig som Smith som jag aldrig riktig föl för, samtidigt som han är rolig och utstrålar en stor närvaro. När Peter kommer in känns det att Doctor är här. Visst har bara sett ett avsnitt hittills men Peter känns som sagt redan grymt bra som Doctor.

HQ