Svenska
Blog
Mario Kart

Mario Kart

Mario Kart är en spel serie som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Spelade lite Super Mario Kart men inte så mycket, min riktiga introduktion till serien blev Mario Kart 64. Spela det i timmar, fast bäst var det med vännerna. Vi spelade mest Battle Mode och något jag verkligen gillar med MK64 var att bananskal och görnaskal inte försvann för ens de träffade någon. Det gjorde att på banan Block Fort så var ofta den nedre nivån full av grönaskal och var riktig farlig att åka ner till, medans Big Donut så var det bananskalen som vi lämna i stor mängder runt banan som stora fält av minor. Jag vill minas att jag oftast vann våra bataljer. Ännu så har MK64 det bästa Battle Mode i serien, det var balanserat och roligt.

Här näst blev det ju såklart MK: Super Circuit ett bärbart MK gick ju inte att motstå, det här var dock lite svårare vill jag minas, mina favorit banor var Bowser castel banorna. Gillar designen av banorna och de var utmanade och belönade att bemästra. Sen MK: Double Dash i det hade man två karaktärer i karten och kunde växla emellan dem vilken karaktär man hade gav en större chans till olika power items så jag brukade spela med en Kopa Trooper (oftast grön) och Diddy Kong så hade man både anfall och försvar och i med att man kunde växla emellan så gick det att välja vad man ville göra. Det strategiska delen gillade jag men i övrig så är det nog det MK jag gillar minst.

MKDS spela jag riktig mycket, det var första MK med ett Online Multiplayer läge, vilket jag såg framemot riktig mycket. Och jag var hyfsat bra på det Online, vann en del race dock hade det en del problem som hackers som hade oändligt med blåa skal och folk som sladda runt hela banan. Det största problemet var dock om man vann tre lopp i rad kunde ingen slå en i serien för det fanns inte tillräckligt med poäng så det slutade med att spelare stod stilla och lämnade spelet och själv satt man där och hoppades på end game screen så man kunde få sin belöning. Det där med poängen var ett rätt stor design fel med MKDS.

Nintendo DS och Wii är svåra att koppla upp online så när vi bytte internet leverantör så kunde jag inte längre koppla upp DS och Wii längre så det blev inte så mycket online med Wii. På DS så tycket jag det var roligt när alla spelade ärligt.

Senaste MK jag köpte är 7 på 3DS i med att jag köpte New 3DS. Gillar det och grafiken är riktig fin, var tvungen att jämföra med DS versionen och det har hänt en del. Har inte spelat det online än men det ska bli, tack för att Nintendo i alla fall förbättrat sin trådlösa teknik lite. Är lite kluven runt det hela att bygga sin egen kart, det är ett roligt koncept men det förtar lite det roliga att med att låsa upp nya karts och välja vis karaktär för att få den karten.
Det var lite om min historia med Mario Kart en härlig spel serie som fortfarande utvecklas och hittar på nya saker.

HQ