Svenska
Blog
Bio: The Revenant

Bio: The Revenant

Skrivet av Wot Karden den 1 februari 2016 kl 16:42

Alejandro González Iñárritu är tillbaka igen med den mycket omtalade The Revenant, han regisserade Birdman från 2014 en utav mina favorit filmer från det året. Alejandro gör åter igen en mycket unik film. The Revenant utspelar sig på 1820 talets amerika där får vi följa Glass (Leonardo DiCaprio) som är ute på en expedition i vildmarken för att döda djur för deras pälsar, under en jakt blir Glass anfallen av en björn och måste kämpa hårt för sitt liv.

Under filmens gång kände jag mig mer som en betraktare, hade svårt att sätta mig in Glass karaktär och känna för honom. Klart man känner med Glass för all smärta han råkar ut för men när det gäller att komma in i filmen och dess värld når den aldrig riktig fram till mig. Jag får ingen känsla för Glass och hans motivation, förståelse ja men ingen inlevelse. Dock kom jag snabbt in i handlingen och att följa Glass på hans äventyr genom den farliga amerikanska vildmarken var spännande och intensivt med faror från både naturen och människa.

Och just naturen är något som står i centrum för The Revenant, det finns många scener där man bara förundras över de helt fantastiska natur bilderna de har filmat. Det kan inte ha varit lätt att finna alla platser, effekterna är oerhört välgjorda och förstärker inlevelsen mycket. Det är här filmen lyser, att få se alla naturbilder var makalöst.

Skådespelarna, de gjorde alla ett bra jobb, särskilt Leo han säger inte så mycket men ger en väldigt fysisk prestation som gör det hela verkligt och mer trovärdigt. Men som sagt så kommer jag aldrig helt in i hans karaktär och känner mig mer som en betraktare, vilket är helt okej för när man betraktar The Revenant är den riktigt bra. Filmen dippar aldrig utan håller ett bra tempo. Filmen är oerhört bra filmad med många imponerade kameraåkningar och långa tagningar. Först märkte jag det inte, det var senare som jag började notera att de inte klippte så mycket vilket liknar Birdman lite. Ni behöver inte vara oroliga de klipper en hel del men Alejandro utnyttjar vad han lärde sig på Birdman bra.

Som helhet är The Revenant en väldigt bra film som är vackert filmad och utmärkt skådespeleri, där den brister i är karaktärer. Historian är intressant och bra berättad men jag hade gärna velat komma in i det lite mer.
Klar rekommendation att se på bio 8/10.

HQ