Svenska
Blog
Träning och viktnedgång

Träning och viktnedgång

Skrivet av wushudanne den 16 september 2020 kl 18:22

Jag ogillar starkt folk som "skryter" och är desperata efter uppmärksamhet, särskilt när det gäller väldigt ytliga icke-prestationer. Med det sagt så är jag mycket väl medveten om mina egna bekräftelsebehov och att detta inlägg delvis kommer från en sådan plats, men framförallt så vill jag nog bara dela med mig av några insikter jag har nått genom min nyvunna "fysiska" form. Mitt mål var att gå ner i vikt, vilket jag alltid har haft problem med och vid 40-års ålder kan jag för första gången i mitt liv urskilja "magrutor". Jag har inte haft ambitionen att bygga någon typ av imponerande muskelmassa.
Jag har sedan efter nyår gått ner ca 13kg, från 88kg till 75kg, och resultatet ser ni på bilderna.

För det första, en taskig självkänsla botas inte genom att ha låg kroppsprocent. Jag lider av dåligt självförtroende och en trasig självkänsla. Jag hittar alltid fel på mig själv. Att vara hälsosam, rent fysiskt, är ju alltid bra, men det är viktigare och svårare att laga en osund självbild.
En annan insikt jag har nått är att kosten är det absolut viktigaste att fokusera på när det gäller viktnedgång. Leta inte efter genvägar, acceptera att det tar lång tid och ha inte bråttom. Undvik att tänka på att det finns ett målsnöre, en tidsgräns för hur länge du ska undvika dåliga matrutiner. Hitta en rutin som är enkel att följa.
Till sist vill jag påpeka att man inte behöver spendera halva veckan i gymmet. Jag är 40 år, har två barn, jobbar heltid på ett nattjobb och målar tavlor på fritiden. Jag går till gymmet 3 gånger i veckan och har anpassat min träning för att vara så optimal som möjligt för den frekvensen. Dock är det en god ide att undvika att överdrivet inaktiv när man INTE är i gymmet. Ta promenader, cykla eller gör som jag och köp en longboard, vilket både är kul och nyttigt.

HQ