Svenska
Elden Ring - är ett riktigt elakt spel

Elden Ring - är ett riktigt elakt spel

Skrivet av wwwHolmiz den 17 juli 2024 kl 12:25

Hittade en kvinna vid namn Sellen som satt fast. Kunde bara snacka med henne. Tänkte att jag kunde hacka loss henne från sina kristallbojor...

Ajaj. Skulle jag inte gjort. Hon blev ox - då jag "råkade" hugga lite på henne. Hade precis innan även framkallat en riddare jag hade med mig och han satte då igång och spöa henne brutalt.

Fick panik så jag avslutade spelet (innan hon dog)...

Försöker spela Elden Ring utan att googla/youtuba alltför mycket men nu googlade jag. För vad är det för spel (utvecklare) som elakt tillåter en att döda viktiga NPCs?!?! (jodå, jag har varit med om det i andra spel).

Nåja.

"Absolution", finns det tydligen något som heter i spelet har jag nu lärt mig. Tack Google.

Så, av sina misstag lär man sig och det, ja det är så förbaskat kul (om än något frustrerande)! 😁

Är det någon som vet om man kan se någonstans i spelet vilka bossar man klarat av?

HQ

Sommar och lite spelande är magi

Skrivet av wwwHolmiz den 14 juli 2024 kl 11:41

Ikväll avslutas fotbolls-EM. Jag hoppas innerligt på en rolig match. Själv hoppas jag Spanien vinner. Ska bli skönt att "slippa" titta och fokusera på annat denna sommar.

Som t.ex. spela.

Är ju sent på bollen när det gäller Elden Ring... men attans vilket underbart spel det är. Med sin öppna spelvärld finns det alltid något nytt att upptäcka. Det var länge sedan jag fastnat så rejält i ett spel.

Varje morgon går jag upp tidigt (frun sover), tar min kopp kaffe och läser nyheterna (såg någon fått ont i örat). Därefter blir det ett spelpass på någon timme. Är det sedan dåligt sommarväder blir det några timmar till under dagen. Och så jag njuter. Spelet är så förbaskat vackert och sjukt läckert i VR där man verkligen kan se hur stora bossar, slott och salar faktiskt är.

Här, där jag bor, är det just nu molnigt - så det blir inget åka båt, bada, sola eller annat som jag älskar...

...men solbränd är jag så det räcker. Nej, idag blir det att utforska mer och öka på mina nära 50 timmar som jag nu har i spelet. För än har inte magin i spelet försvunnit!

Tack för ordet.

HQ

Fotboll är inte kul längre

Skrivet av wwwHolmiz den 7 juli 2024 kl 09:04

Sett många matcher och trött har jag blivit på filmningarna, tröjdragningar och annat otillåtet.

Läste Maries text om fotboll - en riktig fullträff.

0-0 och straffar är INTE kul fotboll.

Själv tycker jag att vid filmning, tröjdragning o dylikt ska rött kort nyttjas direkt av domare eller om VAR, via hjälpdomare, påpekar detta - även efter en lång tids granskning (medan matchen fortgår).

För nu är det standard om någon fintar en spelare eller springer fortare så stoppas denne, många gånger med just tröjdragning eller händer. Allt som riskas är en frispark eller gult kort.

Tycker även att man ska ta bort offside om någon hemspelare är i straffområdet typ.

Som det är nu längtar jag verkligen efter en rejäl hockeymatch...

Elden Ring - inget för en gamling... eller?

Elden Ring - inget för en gamling... eller?

Skrivet av wwwHolmiz den 1 juli 2024 kl 18:00

Mellansonen 26 år gillar de dära svåra spelen men själv har jag undvikit dem. Tills nu, och det av flera anledningar. Steams sommarea var slutligen det som fick mig att inhandla det. 

"Harru köpt det? Kul! Man dör rätt ofta farsan - så tare lugnt och satsa på att levla.", sa sonen.

Jag har såklart sett bilder och filmer från spelet sedan det släpptes. Suktat så, då det grafiska verkligen tilltalar mig - men tänkt att jag inte skulle orka med och dö tusen gånger för att komma vidare.

Det var det där med "öppen spelvärld" som fick mig att tänka att det kanske ändå skulle var något för mig. Om jag köpte det på rea och spelade några timmar kunde det ju vara värt speltiden och pengen.

Dessutom hade ju Luke Ross släppt stöd för VR. Vore ju fräckt att testa också.

Så, 20 timmar har jag nu spelat Elden Ring. Det 100% i VR och i 3:e persons view med handkontroll.

Om jag gillar det? Jo, mycket! En solklar 10:a!

Detta trots jag dött otal gånger och tvingats grinda en hel del. Jag gillar faktiskt att grinda i denna underbara levande spelvärld som dessutom är enorm. Finns så otroligt mycket kul att se och göra.

Jag har bara lyckats klara av en endaste boss, The Tree Sentinel. När jag fick in sista slaget skrek jag rätt ut av glädje som skrämde både kattor och fru. Hehe...

Nä, nu ska denna farbror ut igen i the Lands Between!

Drivved

Drivved

Skrivet av wwwHolmiz den 14 juni 2024 kl 11:29

Våren var snabb i år igen. Nu är dock sommaren här och det, ja, det är ju underbart!

Som gamer har man dessutom den fördelen att när det regnar kan man sitta inne och spela lite. Optimalt med andra ord.

För egen del önskar jag dock sol hela sommaren. Jag älskar verkligen att vara ute och njuta av solens värme och svalka mig med bad och kalla öl.

Småprojekt är något jag också gillar nu när det är sommar. Jag köpte en urgullig hängmatta till våra katter och behövde bygga en ställning till den. Eftersom vi bor vid en större sjö kommer det ibland in lite drivved till oss. Dessa brukar vi lägga undan så att de får torka, och rätt som det är kommer de till nytta.

På bilderna ovan visas ställningen till hängmattan som jag nyligen slängde ihop med just drivved. En av bilderna visar även hur tjusigt det blev med lite drivved till vår hatthylla som jag nyttjade då vi flyttade in i vårt hus.

Ut och njut nu! Kanske hittar du lite drivved...