Svenska
John Wick 4 vs Sisu

John Wick 4 vs Sisu

Skrivet av wwwHolmiz den 30 maj 2023 kl 13:51

SPOILERVARNING!

Såg John Wick 4 i helgen och slogs av hur fantastiskt hårda alla var. De slogs ner och reste sig, de blev skjutna och reste sig... Kevlarkostymer jo, jag tackar (Zzzzz).

Det var under allt "resande" jag insåg att samtliga hade nog lite finskt Sisu i sig. Haha!

För finska filmen Sisu var precis likadan. Eller rättare sagt, huvudpersonen Aatami Korpi hade en rejält(!) stor slev Sisu i sig. Korpi och John klarade ju precis allt! Allt! Några skottskador - äh, bara några små köttsår, ett fall från ett hus - bara att resa sig upp men hårdast var Korpi som reste sig upp efter en rejäl flygkrash. Så stenhård var han.

Såååå jag garvade i bägge filmerna!!!

Det fanns dock en skillnad. För Sisus filmskapare hade gjort det snyggt, kul(!) och med en tydlig blinkning till vissa populära våldsfilmer. Ja, även splatterfilmer. Dessutom heter ju filmen Sisu!

Sisu fick mig att garva hjärtligt och rejält!

När det gäller John Wick garvade jag mer tröttsamt åt filmens hopplöst, totalt överdrivna hårda män och kvinnor - John inkluderad. Här var det en ren actionfilm som tog sig själv på för stort allvar med alltför långa actionscener som hela tiden upprepade sig.

...men garvade gjorde jag alltså i bägge filmerna! Och ett garv ska ju förlänga livet sägs det!

Notera att jag inte tycker någon av filmerna var några höjdarfilmer men absolut inte dåliga. De var bägge "ok". Man vet vad man får i en John Wick film. Action. Sisu var kul då den var väldigt annorlunda mot alla tråk-Hollywood-filmer som släpps. Jag gilla (bägge).

HQ