Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Läskigaste stunden i ett spel?

Läskigaste stunden i ett spel?

Skrivet av xsantos282 den 16 januari 2019 kl 21:30

Jag är en sådan person som älskar skräckspel. Men ibland så kan det helt enkelt bli för mycket då det oftast leder till att mina byxor förstörs eller att jag svettas sönder av nervositet. Men jag kommer till er med frågan: Vilken är en den mest otäckaste, skrämmande, nervpirrande och fasansfullaste upplevelse i ett skräckspel ni någonsin har fått uppleva?

Min stund var nog i sjukhuskorridoren i Alien: Isolation. Den där förbannade xenomorphen flängde runt hela tiden och vägrade lämna mig ifred. Den gav mig en hel del hjärtattacker och otroliga mängder av fasansfull terror. Jag dog också väldigt många gånger.

Kommentera gärna! Vad är eran mest skräckinjagande stund upplevelse?

Facebook
TwitterReddit
Filmrecension: Spider-Man: Into the Spider-Verse

Filmrecension: Spider-Man: Into the Spider-Verse

Skrivet av xsantos282 den 12 januari 2019 kl 22:32

Spider-Man har för mig varit mer än bara en seriefigur i trikåer som springer runt och räddar folk. Han har varit min största idol och favorit ända sedan barnsben. Jag har läst nästan alla serietidningar som inkluderar flera tusentals karaktärer. Och när det kommer till film så har jag alltid gillat Sam Raimis film från 2004. Sen fick vi ju Infinity War och Homecoming. Men denna, Into The Spider-Verse är utan tvekan den bästa Spider-Man och animerade film någonsin.

Spider-Man - universumet är Stan Lees bästa skapelse enligt mig. Glöm Iron Man, Thanos och dom andra. Jag vill snacka om dom riktiga hjältarna här. Jag älskar den klassiska historien om Peter Parker vars liv förändras efter att ha blivit biten av en radioaktiv spindel och därefter får superkrafter. När han farbror Ben dör så viger Peter sitt liv åt att bekämpa brott. För som den klassiska repliken säger: "Med stora krafter medföljer stort ansvar". Detta är något som har suttit fast i mitt huvud väldigt länge. Och om vi hoppar över just Peters historia så får vi ju inte glömma alla andra Spider-typerna som finns i olika dimensioner. Detta blev jag som mest intresserad i när jag läste i en serietidning om Miles Morales, en 14-åring som blir biten av en spindel och får liknande krafter. I den så möter han flera Spider-typer, bland annat den viljestarka tjejen Gwen Stacy/Spider-Gwen, Peter Parker/Spider-Man, Spider-Man Noir och många fler. Denna berättelse är något som jag själv vill ska fortsätta ett rätt bra tag. Men eftersom åren nu har gått så fick jag inte det jag önskade. Jag glömde bort nästan det hela. Tills Into The Spider-Verse kom på biograferna.

Men nu tycker jag vi går in på själva ämnet här: Filmen själv. Jag misstänkte direkt att den har samma humoristiska stil som Lego-Filmen. Men där så skiljer sig likheterna ordentligt. Istället för barnsliga skämt så tar denna film det mesta på allvar. Men ibland så slinker sig ett och annat skämt in som man garanterat kan inte låta bli att småfnissa åt. Och handlingen själv då? Jo, i nästan 10 år har Peter Parker axlat sig rollen som Spider-Man och beskyddat New Yorks befolkning från den ondska som hotar. Men hans liv når sitt slut i en brutal strid mot Wilson Fisk/Kingpin som använder en kolliderare som kan öppna portar till olika dimensioner. Det är där Miles Morales kliver in. Efter att ha blivit biten av en spindel och fått underliga krafter så inser Miles att bara han kan stoppa Kingpin. Men därav så får han hjälp från ett annat håll. Bland annat från Spider-Gwen, en alternativ Peter Parker, Peni Parker, Spider-Man Noir och lustigkurren Spider-Ham.

Men vad är det som gör filmen så otroligt bra i första hand? Jo, vi kan börja med själva stilen. Oh, jag får nästan gåshud av den vackert detaljerade bilden. Allt man ser framför sig är nästan som att titta in i en serietidning. Allt från Miles röst inne i huvudet till ljudeffekter. Alla dialoger kommer fram i små pratbubblor som man har sett i gamla serietidningar man hade som liten. Allt jag ser får mig nästan att gråta av nostalgi. Filmen har en unik stil som jag själv tror inte många kan toppa. Phil Lord och Christopher Miller har varit med och producerat filmen. Lord även har skrivit filmens manus tillsammans med en av filmens tre regissörer Rodney Rothman, något som visar sig när man lyckas pricka så pass rätt som man gör med filmens humor. Det är aldrig fördummad eller barnslig humor, och skämten är inte heller för grova för en yngre publik. Den kreativa komedin fungerar tack vare det intelligenta manuset.

När det gäller röstskådespelandet så är det inget man kan klaga på. Jag har sett både svenska och engelska versionerna. Och vet ni vad: Jag gillar båda lika mycket. Den svenska versionen är lika bra som engelska. Alla gör bra ifrån sig och har bra inlevelse i rollen. Fast det hade varit bättre om Björn Bengtsson som spelar Kingpin ersattes av Adam Fietz mörka röst. Happy Jankell gör bra ifrån sig som Gwen Stacy med sin fantastiskt glada röst. Björn Gustavsson klämmer också in en rolig dialekt hos Spider-Ham. Både engelska och svenska låter lika bra i min egen åsikt.

Själva karaktärerna i filmen är inte mindre än geniala. Det är tydligt att Miles är huvudpersonen, och att det är hans berättelse vi får se. Samtidigt så tar de mindre karaktärerna perfekt med plats när de förutom att berika filmens helhet, bidrar till att föra karaktärsutvecklingen av Miles och handlingen framåt. Jake Johnsons Peter Parker är enastående bra här. Gwen Stacy är också suveränt bra i filmen. Hennes personlighet gör att jag redan älskar henne. Även om den originelle Spidey har funnits längre så har Spider-Gwen alltid varit min favorit i detta universum. Alla Spider-karaktärer i filmen får också även imponerande actionsekvenser. Actionscenerna är kort och gott ursnygga. Slutstriden med Kingpin mot Miles är hur jävla cool som helst. Aldrig så har jag sett så detaljerat stridsplats förut i någon annan animerad film.

Som ett Spidey-fan sedan barnsben så var detta den film om figuren som mest efterliknar serietidningarna. En helt underbar hyllning till karaktären och ett måste för alla fans. Om en film någonsin har kunnat kalla sig för en äkta serietidningsfilm så är det "Into the Spider-Verse". Med animationsstilen omfamnar man den tidigare provade idén att en serietidning kommer till liv på vita duken. Trots att man använder sig av det i varenda bildruta så blir det aldrig uttjatat, snarare tvärtom. Det är väldigt snyggt, smart och stilfullt utfört. Tillsammans med filmens rappa tempo, charm och humor så resulterar det i en riktigt cool och underhållande upplevelse. Och kom ihåg detta: Alla kan bära masken....

BETYG: 5/5. Ett äkta mästerverk.

Facebook
TwitterReddit
Första trailern till nyversionen av "Lejonkungen"!

Första trailern till nyversionen av "Lejonkungen"!

Skrivet av xsantos282 den 23 november 2018 kl 10:59

Lejonkungen från 1994 måste vara ett av dom största tecknade mästerverken som världen någonsin skådat. Och vi har ju fått flera rapporter om att John Favreau (Djungelboken) skulle tillsammans med Disney ge liv i denna gamla tecknade klassiker. Och nu har vi fått våran första titt på hur det kommer se ut. Trailern finns här nere:

https://www.youtube.com/watch?v=4CbLXeGSDxg

Bakom rösterna till djuren så hör vi bland annat Donald Glover som Simba, Beyoncè som Nala, Sam Earl Jones som Mufasa, Chiwetel Ejiofor som skurken Scar, Seth Rogen som Pumbaa och Billy Eichner som Timon. En väldigt intressant ensemble av skådespelare. Filmen har Sverigepremiär den 17 juli nästa år.

Vad tycker ni? Jag tror detta faktiskt det kan bli bättre än Djungelboken från 2016.

Facebook
TwitterReddit

Skapa musikvideos gör mig glad och rofylld

Skrivet av xsantos282 den 11 november 2018 kl 21:40

Musik är något som många älskar att lyssna på. Och alla har olika smaker. Hårdrock, opera, film m.m. Jag har lite blandade åsikter. Men jag gör mestadels musikvideos. Jag har hållit på i 2 år snart och har blivit skickligare med åren. Jah har dock aldrig lagt upp något på min Youtube-kanal då jag inte haft en riktigt bra ide till video. Men jag fick inspiration och satte igång. Och här är de videos jag lyckats med. Ni kan se dem här nere.

https://www.youtube.com/watch?v=dGNM8Hy0GGY

https://www.youtube.com/watch?v=sKre__GQSKI

https://youtu.be/yP2CbZ8joY

https://youtu.be/u2kLI-O8zV8

https://youtu.be/De_lQwCUdSQ

Kolla gärna in min kanal och säg gärna vad ni tycker videorna.

Facebook
TwitterReddit
Enorm ny uppdatering på väg till Jurassic World: Evolution

Enorm ny uppdatering på väg till Jurassic World: Evolution

Skrivet av xsantos282 den 30 augusti 2018 kl 11:53

Det har gått 2 månader sedan Jurassic World: Evolution släpptes och över en miljon exemplar har blivit sålda. Frontier har sin community öppen för alla förslag och dom har lyssnat noga på allas förslag till spelet för att kunna göra det till det bättre. Och nu har dom gått ut med att en ny enorm (och gratis) uppdatering vid namn 1.4 ska släppas om två veckor. Rättare sagt 13 september. Här nere kan ni se vad dom hittills har bekräftat att lägga till i spelet:

NYTT UTMANINGSLÄGE/STORY MODE:

Vi som har spelat genom Evolution har kanske lyckats låsa upp Isla Nublar, alltså sandlådeön. Men nu istället för en oändligt massa pengar och tråkigheter så har Frontier-gubbarna valt att lägga till ett så kallat Challenge Mode/Story Mode. Du ska spela på Isla Nublar men den här gången har du en begränsad budget och så ska du försöka återuppliva Jurassic Park. Detta inkluderar svårighetsgrader som du kan justera innan du börjar vilket är antingen lätt, svår, medium eller jurassic (Vilket är nog den absolut svåraste). Dom lägger också till några nya tillägg som Hammond Foundation som kan dra av en liten slant av dina pengar, det kommer finnas avbeställning av kontrakt och personliga bästa slutföranden på rekordtid (Alltså hur snabbt du kan spela klart Challenge Mode). Du kan låsa upp nya skins till dinosaurierna och prestationer och trophys om du lyckas klara den ultimata utmaningen

Själv så tycker jag verkligen att detta är en strålande ide.

NYA SANDLÅDE-INSTÄLLNINGAR

Isla Nublar har också fått några nya tillägg, och det är några av dessa nya sandlåde-inställningarl; Du kan när som helst växla mellan dessa inställningar i alternativmenyn. Några spännande tillägg är livslängden (dinosaurerna dör inte längre av hög ålder). Dom kan nu leva hur länge som helst. Du kan också välja hur mycket pengar du har i början, olika svårighetsinställningar om du vill ha lite roligare, ( nytt dinosauriesortiment, betyg, gästräkning och ekonomi), hur mycket mat du vill ge dinosaurierna och du behöver inte fylla på mat något mer om du vill själv så att säga, och strömbrytaren behövs inte längre i sandlåde-läget (ingen kraftverk eller strömkrav behövs, liksom inga strömavbrott). Detta är nämligen också en stor grej för er som är less på det simpla upplägget hos sandlåde-läget.

NYA DAG OCH NATT- INSTÄLLNINGAR FÖR ALLA FEM ÖAR

När du har uppnått 5 stjärnor på varje ö i karriärläge, låser du upp olika belysningsalternativ: standard, gryning, skymning och natt. Nu kan du se dina öar och välja vilken inställning du vill spela i, vilket skulle ge dig några fina nya utmaningar och fler möjligheter till underbara fotografier. Detta är också en helt otroligt underbar detalj. Kamerafunktionen har också förbättrats då zoomen är tio gånger bättre.


KOREANSKT OCH ITALIENSKT SPRÅK LÄGGS TILL I SPELET

Det är många som har bett Frontier att lägga till fler språk för att ännu fler ska kunna förstå spelet bättre för dom som inte kan engelska. Och Frontier har bekräftat att italienskt och koreanskt språk och undertexter kommer tilläggas i uppdatering. Varför just dom språken är för att det är många som har bett som just dom språken. Detta är också en riktigt kul bonus.


NYTT HOS DINOSAURIERNA

Vi kan alla hålla med om att dinosaurierna är spelets livsgnista. Utan dom så finns ingen mening i titeln Jurassic. Folk har bett i flera veckor om att storleken på dinosaurierna, iallafall några av dom, är fel och bör förbättras. Frontier berättade att detta ej kunde göras något åt då deras begränsade teknologi inte kunde ge dom möjlighet att ändra storlek på dinosaurierna. Men efter flera diskussioner och hårt arbete så har dom bekräftat att fyra dinosauriers storlekar kommer ändras. Dom som kommer ändras är då:

· Sänka ner Ceratosaurus från 9,6m (nuvarande) till 9m (Höjd och Längd)
· Sänka ner Tyrannosaurus Rex från 14m (nuvarande) till 13,5m (Höjd och Längd)
· Höja upp Spinosaurus från 13,7m (nuvarande) till 15m (Höjd och Längd) vilket gör henne längre och högre men mindre klumpig än T-Rex.
· Höja upp Giganotosaurus från 12m (nuvarande) till 13,5m (Höjd och Läng) vilket innebär att Giganotosaurus blir större än T-rex.

Mer som är nytt är då att dinosaurierna kommer bara äta när dom är hungriga och deras komfort-hälso-nivåer kommer vara helt annorlunda. Köttätarna kommer då inte anfalla hela tiden utan bara om dom är hungriga som fan. Inga fler själlösa mördarmaskiner. Jag är så oerhört glad för det. När dinosaurierna slåss också så har man lagt till nya fighting-animationer och nu kommer dom inte bara bita mot varandra, utan dom kommer slåss till döden på allvar med helt oförutsägbara rörelser. Jag vet inte hur det ser ut än så länge men det ska bli intressant att se. Vrålet från Spinosaurusen i Jurassic Park 3 (alltså, det originella) kommer nu ersätta det förra.

NYA KAMERAVINKLAR

Dom lägger också till nya kamerafunktioner i visningsgalleriet och visningsplattformen så att du kan titta på dina dinosaurier från dina gästers perspektiv, liksom en förstapersonskamera till monorail-tåget - placerad på en höjd över tåget som går över stationer. Nu kan du också få en förstapersonsvy från hotellen högst upp från taket och skåda ut över din park.


ÖVRIGT SOM ÄR NYTT

Andra småsaker som är nytt då är att om du klickar på fel dinosaurie i Hammond Creation Lab så kan du nu bara ångra det ock få en summa pengar tillbaka. Nu kan du också välja alternativet att återställa alla gener som du har ändrat till standard, ny dinosaurieinformation i genombiblioteket ( alltså vad deras hälso- och komfortbehov behöver). Du kan också undersöka och läsa om byggnaderna i menyn och resten som läggs till är små förbättringar som t.ex bättre textur och bättre bilduppdatering.

Mer än så här vet jag inte. Om jag inte har fel så är detta nog inte allt. Dom kan undanhålla fler överraskningar för oss Jurassic-fans. Men just nu är det bara och vänta på uppdateringen som kommer förändra spelet otroligt mycket.

Vad är era tankar angående allt detta? Är ni sålda på uppdateringen?

Facebook
TwitterReddit