Svenska

Retro...

Skrivet av yankee82 den 11 mars 2009 kl 22:44

Jag satt precis och skrev en låååång fråga till redaktionen om hurvida de inte kunde skriva mer om retro gaming som Level gör. Efter säkert 200 ord raderade jag dock det då de oftast bara svarar på hjärndöda frågor om vilket spel som är bäst. Eller ja.. De hänvisar till en gammal artikel i regel. Detta kan man väl inte räkna som ett svar eller? Lite kritik får grabbarna tåla.

Jag är själv 27 år gammal men kunde lika gärna varit 73 här inne. Man känner nästan så. Det var därför jag ville att GR skulle skriva lite mer om retro spel så att jag kunde drömma mig bort till tiden jag var 7-16 och bara tänkte på Super Mario, Doom, Duke Nukem, Quake, Sim City 200, NHL 96 (Bästa NHL spelet genom tiderna), Sensible Soccer och inte minst alla de spel som fullkomligt blåste bort en på den tiden då det begav sig... T.ex. Wolfenstein, Day of the tentacle, Monkey Island och FF7.

Alla ni som är i den åldern då ni inte har några direkta förpliktiganden och inte satsar på en karriär som spelskribent. Ta vara på den tid ni har innan ni måste prioritera bort spelandet mer och mer.

Sen tror jag att spel generellt sett är bättre in den åldern. Köpte FIFA 09 i Julas för att försöka bygga upp den gamla Sensible soccer känslan.. Stängde av spelet efter 10 minuter. Fy för hisingen. Sensible soccer var så lätt att komma in i men ändå svårt att bli riktigt bra på med dess känsliga kontroller. I FIFA 09 är det 700 olika funktioner på olika knappar som man bara inte orkar sätta sig in i. Rekommendera mig INTE att köpa ett Wii bara.

Nu orkar jag inte skriva mer. Nästa inlägg bör nog handla om ett spel tror jag.

HQ