Svenska
Blog
HQ
Idol

Idol

Nu har Idolsäsongen börjat och självklart måste jag titta på de pinsamma uttagningarna.

Det första jag tänker är: Vad är det för fel på folk?! För mig är det helt obegripligt att det finns så många människor där ute som tror att de kan sjunga när de i själva verket låter riktigt, riktigt illa. Hur är det möjligt att de inte själva kan höra att de inte har någon sångröst? Hur kan deras föräldrar och vänner säga "Jag tror på dig, du har en chans att bli nästa idol." Nej.

Samtidigt som det är väldigt skrattretande och pinsamt att se, så tycker jag att det är lite sorgligt. Så många som drömmer, hoppas och satsar för att bli nästa idol. Så många drömmar som går i kras. Jag tycker synd om dem. Men jag skrattar ändå.

HQ
Utomhusbio: 12 Years a Slave

Utomhusbio: 12 Years a Slave

Stockholms Filmfestival anordnar denna veckan utomhusbio i en park ganska nära där jag bor. I kväll visas 12 Years a Slave och det är en av de få senaste Oscarsnominerade filmer som jag inte har sett än. Är väldigt förväntansfull faktiskt. Under gårdagens visning regnade och åskade det kraftigt. Inte så värst kul att sitta på en filt i en park då. Var inte där själv, men jag misstänker att de var tvungna att ställa in. Jag tycker det är jättekul att Stockholms filmfestival anordnar gratisevent som detta. Fortsätt med det!

Enkelbiljett till Mars

Enkelbiljett till Mars

Jag har följt projektet Mars One i några år nu och såg precis en intervju med två män i TV4 nyhetsmorgon som har anmält sig som resenärer. Projektet har varit ganska så omtalat ett tag nu, men för er som inte har någon aning om vad det handlar om så kan ni läsa om det här. För att förklara det kortfattat, så ska man flyga upp 4 personer till mars år 2024 och allt kommer dokumenteras som en dokusåpa. Vartannat år fylls befolkningen på med 4 nya personer. I nuläget går det inte att ta sig tillbaka till Jorden, men det kanske blir möjligt till slut.

För mig är det helt ofattbart att folk frivilligt vill bege sig till Mars när de vet att de inte kan komma tillbaka igen. Eller, jag förstår drömmen om att göra det, men jag förstår inte beslutet. Det är tur att det verkar finnas så många som inte tycker att det är ett svårt beslut, för samtidigt som det är skrämmande så är det otroligt fascinerande. Det är inte säkert att de två männen som var med i intervjun idag kommer bli uttagna, men de har relativt stor chans att få haka på. Ser fram emot att följa projektet och hoppas att ingenting går fel.

Hade du velat bege dig till Mars för alltid?

Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy

Är precis hemkommen från bion och här kommer ett kort omdöme. Inga spoilers förekommer.

Jag är ingen Marvelfantast. Jag har inte läst några serietidningar och jag har nog inte ens sett hälften av de filmer som finns. Jag har helt enkelt inte varit intresserad. Men när jag såg trailern för Guardians of the Galaxy så visste jag att jag var tvungen att se den. Senast jag kände så var efter jag såg trailern för Godzilla. Är fortfarande arg och besviken. Kände mig lurad. Jävla skitfilm.

Jag hoppades innerligt att inte behöva känna mig lurad på grund av en fängslande och grym trailer denna gången och som tur var slapp jag det! Trailern utlovande humor och litervis med action och det var precis vad man fick. Det var ingen fantastisk eller perfekt film, men den gjorde precis vad den skulle. Den underhöll på riktigt. Av de Marvel-filmer jag har sett hittills är detta min favorit. Den var otroligt charmig, cool och med ett underbart soundtrack. Det enda jag kan klaga på är att jag tyckte att den var lite rörig, men annars var den precis vad jag hade förväntat mig. Vilken lycka!

8/10