Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Hinter Reggie til Nintendo 64 Classic eller N64-spill på Switch?

This post is tagged as: Gamereactor, Reggie Fils-Aimé, NES, Classic, Mini, SNES, Nintendo 64, Online, Switch

Detta är en rak kopia från norska Gamereactor skrivet av: Eirik Hyldbakk Furu

Mens folk løper til butikkene nå som NES Classic Mini og SNES Classic Mini er tilgjengelig igjen har Game Informer slått av en prat med Nintendo of America-presidenten Reggie Fils-Aimé, og han setter fyr på ryktene om at selskapet jobber med en Classic-utgave av Nintendo 64 igjen.

Game Informers utsendte, Andrew Reiner spurte nemlig Reggie ganske direkte om vi vil få se en Nintendo 64 Classic i fremtiden, noe NoA-presidenten langt fra utelukket:

"Vi har sagt at vi helt klart klart vil sende flere NES og SNES Classic til butikkene i år. NES Classic er tilbake denne måneden. Det er fokuset vårt akkurat nå. Når det kommer til fremtidige Classic-serier må vi nok sette opp et nytt intervju for å snakke om det. La det være sagt, vi vet at fansen elsker "Legacy"-sakene våre. Etter å ha vært i denne bransjen i 40 år vet vi at vi har mye innhold forbrukerne kan overraskes med. Vi er fullstendig klare over dette, så følg med."

Det er særlig den siste setningen der som setter døren på gløtt for at vi får se noen av Nintendos andre konsoller få samme behandling som NES og SNES, men det kan også være at Reggie hinter til noe annet. Reiner spurte også om vi kanskje vil se Classic-spillene komme til Switch også, og fikk da følgende svar:

"Det vi har sagt er at Nintendo Online-tjenesten vår vil plassen for "Legacy"-innholdet vårt. Vi har sagt at dette vil starte med 20 spill, og at listen vil fortsette å vokse. Det der vi ønsker at forbrukerne skal finne "Legacy"-innholdet."

Med den kommentaren får han det til å høres ut som om sjansen er større for å se Nintendo 64- og GameCube-spill som en del av den betalte online-tjenesten som kommer enn dedikerte Classic-konsoller, men tiden får vise om undertegnede bare har dratt spekuleringshatten for langt for ørene eller om det er lov å håpe.

Källa: https://www.gamereactor.no/nyheter/674393/Hinter+Reggie+til+Nintendo+64+Classic+eller+N64spill+pa+Switch/

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Tittade efter Nintendo 64 spel på Wii U

This post is tagged as: Nintendo, Nintendo 64, E-shop, Wii U, Switch, Crash Bandicoot, Super Mario 64, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Mario Golf, Sin & Punishment, Bomberman 64, Excitebike 64

Jag satt och tittade igenom e-shop förut, först på Nintendo Switch där jag kollade vad Crash Bandicoot kostade med mera och sen satte jag på min Wii U och kollade e-shopen där.

Det var inte så mycket att se men när jag kom ner till Virtual Console så hade Nintendo lagt Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time överst.
Så jag tänkte, "ja, ja. Jag kan väl ta och se vilka Nintendo 64 spel det finns som jag inte har köpt än."
Det är ju inte så många spel kvar för mig att köpa men jag funderar på att köpa Sin & Punishment för 20 kr (har den på Wii) och Mario Golf som också kostar 20 kr för mig. Men sen funderar jag lite på om jag helst vill ha Bomberman 64 eller Excitebike 64 som båda kostar 100 kr st för mig.

Istället blev det att jag gick ur e-shopen och spelade lite Super Mario 64 som jag redan har på min Wii U.

Det blir så ibland att jag längtar efter att spela lite Nintendo 64 spel då och då

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Nintendo har registrerat ett patent för Gamecube

This post is tagged as: Nintendo, Classic, Mini, NES, Gameboy, Gamecube, Nintendo 3DS, Fire Emblem, Xenoblade 2, Sky Skipper, Fitness Boxing, Patent

Nintendo fortsätter registrera fler patent.
Den här gången rör det sig om det det nya Fire Emblem spelet som är på väg till Switch, Xenoblade 2 DLC, Sky Skipper, Fitness Boxing, NES, Nintendo Entertainment System (frågan är bara varför de skriver dessa två på olika ställen), Gameboy, två stycken för Nintendo 3DS och slutligen Gamecube.

Källa: http://www.japanesenintendo.com/post/175346294234

Frågan som vissa har ställt sig kring detta är om Nintendo även planerar en Gamecube Classic Mini.

Vad tror ni?

Själv tycker jag att det är för tidigt att säga. Nintendo har ju redan en hel del patent, som man förstår så kommer många av dessa patent aldrig bli verklighet men det kan ju ändå vara intressant vad Nintendo har för framtida planer.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Saknade Nintendo Classic Mini spel (del 2 av 2)

This post is tagged as: Nintendo, Classic, Mini, SNES, Donkey Kong, Super Mario, Kirby, Lista, Spel

Nu är det dags för den sista listan med spel som jag hade velat se till en Nintendo Classic Mini.
Trevlig läsning.

2017 så släppte Nintendo sin andra Nintendo Classic Mini konsol.
Denna gången var det en mini Super Nintendo som de släppte med 21 förinstallerade spel, där ibland det aldrig tidigare släppta spelet Star Fox 2.

Men precis som senast så kommer jag göra en lista på spel som jag hade velat se till denna mini konsolen.

Jag tänkte först göra en lista på 20 stycken spel men det finns så många rpg spel och annat som jag gärna hade velat ha så när jag hade kommit fram till 20 spel så insåg jag att jag inte kunde stanna där.
Så precis som sist så kommer denna listan innehålla de 30 stycken mest saknade spelen enligt mig till SNES Classic Mini.


Breath of Fire

Jag har aldrig spelat det här spelet men efter att ha tittat på trailer och bilder från spelet så känner jag att det är ett spel som jag faktiskt skulle vilja prova någon gång framöver.

Breath of Fire II

Skulle jag få prova på ettan och det visar sig att jag gillar det spelet så skulle jag även vilja spela tvåan.

Bust-A-Move

Jag har spelat lite olika Bust-A-Move spel med min sambo ibland och att spela med någon tycker jag är kul, men jag är urusel på dessa spel så att spela själv skulle inte vara någon hit.

Castlevania: Dracula X

Brukar spela lite Castlevania spel ibland, men det är inget spel som jag har orkat att spela klart.
Men det kan ändå vara lite kul att spela ibland när man inte har något bättre för sig.

Chrono Trigger

Detta är ett riktigt roligt spel. Jag önskar att jag ägde det själv och kunde sätta mig ner och försöka spela det lite mer.

Donkey Kong Country 2

Vi fick det första Donkey Kong Country till SNES Classic Mini men jag tycker ändå att de kunde ha försökt att få med Donkey Kong Country 2 också.

Donkey Kong Country 3

Sen skulle det ha varit väldigt fint om Donkey Kong Country 3 hade varit ett av spelen med. Tycker det är det bästa av Donkey Kong Country spelen som släpptes till SNES.

Dragon Quest I & II

Dragon Quest är väldigt bra spel och jag gillar storyn i de spel som jag har hunnit att prova på. Jag spelade ettan en del till Gameboy när jag väntade på att Dragon Quest Builders skulle släppas till Switch.
Men jag tycker det var synd att dessa spelen aldrig släpptes till SNES, varken i Amerika eller Europa.

Dragon Quest III

Skulle även vilja se att Nintendo översatte det tredje äventyret med.
Har aldrig spelat det än men skulle gärna ha gjort det om det hade kommit till SNES här i väst.

Dragon Quest V

Detta spelet har jag i alla fall spelat lite på min Nintendo DS och kan säga av det jag har sett att det är ett väldigt roligt spel.
Skulle verkligen ha velat att det hade kommit till SNES också.

Dragon Quest VI

Ännu ett spel som jag aldrig har testat men som skulle vara kul att få testa någon gång i framtiden.

Equinox

Jag ägde Solstice till NES när jag var liten så uppföljaren till SNES skulle vara väldigt kul att få spela någon gång.

Final Fantasy II / Final Fantasy IV

Jag tror att första gången som jag spelade detta spelet var som Virtual Console på Wii. Men jag köpte det igen senare till Nintendo DS.
Jag trodde att detta spelet skulle komma till SNES Classic Mini, precis som jag trodde och hoppades på Chrono Trigger, Donkey Kong Country 2 och Donkey Kong Country 3 men samtidigt blev jag ändå väldigt nöjd att Final Fantasy VI följde med eftersom jag inte äger den som något annat än Virtual Console på min Wii.

Final Fantasy V

Detta spelet släpptes aldrig här i väst till Nintendo, men skulle man ha velat ha spelet på den tiden så fick man istället införskaffa sig en Playstation och köpa det till.
Det hade varit roligt om det även hade kommit till SNES, istället för bara till Super Famicom.

Fire Emblem: Mystery of the Emblem

Detta var ännu ett spel som bara släpptes i Japan. Det var uppdelat i två kapitel. Det första var en remake på det första spelet till Famicom. Detta spelet kom senare i ytterligare en remake till Nintendo DS som också släpptes här i väst.
Det andra kapitlet var på den tiden ett helt nytt spel, en fortsättning på det första spelet. Det här spelet kom också i en ny remake till Nintendo DS men den remaken släpptes bara i Japan.
Så detta är verkligen ett spel som jag gärna skulle ha velat se översatt och släppt till SNES Classic Mini.
Istället följde den med den japanska Super Famicom Classic Mini.

Harvest Moon

Det är alltid lika kul att ta hand om sin gård i Harvest Moon.
Det är inget spel som jag kan sitta i flera timmar med men jag brukar ändå återvända till det då och då.

Itadaki Street 2

Jag gillar att spela Boom Street på Wii så att få spela detta även till SNES hade varit riktigt roligt det med.

Killer Instinct

Jag hörde talas om det här spelet första gången innan SNES Classic Mini skulle släppas eftersom det var många som hade velat se detta spelet till konsolen.
Problemet är ju att Microsoft äger rättigheterna till spelet men det hade varit kul om Microsoft hade låtit det följa med till SNES Classic Mini, för det verkar ju av vad jag har sett som en ganska ovanlig typ av fighting spel.

Kirby's Avalanche

Jag brukar gilla att spela många olika typer av pussel spel med min sambo och jag tror att det här spelet också skulle vara väldigt roligt att spela tillsammans med någon.

Kirby's Dream Land 3

Jag gillar att spela Kirby spel så jag tyckte det var väldigt synd att det här spelet inte var med bland spelen på SNES Classic Mini.

Lufia & the Fortress of Doom

Detta är det första Lufia spelet men det släpptes aldrig här i Europa.

Lufia II: Life of the Sinistrals

Däremot så fick vi det här spelet men här i Europa hette det bara Lufia.
Jag har aldrig spelat några Lufia spel men det ser ut som ett spel som jag skulle gilla att spela.

Mario Paint

Jag har nog mest bara test spelat det här spelet men jag har sett andra som har spelat det.
När jag var yngre och tittade på SNES spel som jag ville ha så var detta ett av dessa spelen, eftersom jag tyckte det såg roligt ut och att jag var nyfiken på allt lära mig allt som går att göra i spelet.

Mega Man X2

Jag tyckte att Mega Man X var ett av de roligaste Mega Man spel som jag har spelat så jag skulle även vilja ha tvåan på en mini konsol.

Mega Man X3

Sen hade även trean varit väldigt roligt att ha.

Sim City

Jag har testat att spela lite Sim City spel ibland och det kan vara ganska roligt att försöka bygga upp en stad, även att det inte brukar gå något bra för mig när jag spelar sådana här spel.

Super Bomberman

Jag gillade Bomberman till NES en hel del så det skulle även vara roligt att få spela det här spelet någon gång.

Super Mario All-stars

Både Super Mario Bros, Super Mario Bros: The Lost Levels, Super Mario Bros 2 och Super Mario Bros 3 var med på detta spelet fast i mycket snyggare stil än originalen.
Sen kan man även spara på alla spelen, något som inte gick på originalversionerna.
Själv så äger jag spelet på skiva till min Wii så jag har idag alla spel som jag hade till min Super Nintendo eftersom de andra spelen som jag hade finns på SNES Classic Mini.

Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles in Time

Jag har bara sett en kompis spela det här spelet för runt 15 år sedan. Men jag har aldrig haft det själv.
Dock så har jag sett att det var många som hade velat se det här spelet till SNES Classic Mini.

Tetris Attack

Panel de Pon hette detta pussel spelet i Japan, men det var inte bara namnet som skiljde.
I Japan så var det några feer som var med i spelet, medan i Europa och USA så hade dessa feer bytts ut mot bland annat Yoshi.
Det är i alla fall ett väldigt roligt spel vare sig man spelar den Japanska eller västerländska versionen av spelet.
Jag blev lite avundsjuk bara när jag såg att spelet hade kommit till Super Famicom Classic Mini men inte till SNES Classic Mini.

Det var allt för den här gången.
Om jag skulle göra någon mer lista över saknade Nintendo Classic Mini spel så skulle det bli efter att en Nintendo 64 Classic Mini har utannonseras.
Tills dess så får man se vilka idéer jag kan få av vad jag sen kan skriva något om.

Har det nu så jätte bra allihopa!

/Emuell Moon

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Fangamer plaberar att släppa Flip Grip till Nintendo Switch

This post is tagged as: Nintendo, Switch, Arkad, Fangamer

Skulle ni vilja spela spela lite mer klassiska, arkadliknande spel vertikalt istället?

Om Fangamer kommer släppa detta tillbehör som ni kan se i länken här nere

https://www.bleedingcool.com/2018/06/25/fangamer-to-make-a-flip-grip-addition-for-nintendo-switch/

så kommer detta kunna bli verklighet.

Det är ett tillbehör som gör så att man kan koppla de båda Joy-Con kontrollerna på varsin sida av tillbehöret och i mitten av det så sätter man i Switchen.
Jag är väldigt stressad men ni kan läsa vidare själva i länken.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus