Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Kommande Halo-spel som GARANTERAT fungerar i multiplayer

Kommande Halo-spel som GARANTERAT fungerar i multiplayer

Skrivet av Akahz den 29 april 2015 kl 12:07
This post is tagged as: Halo, Table Top, Brädspel, Spartan Games, Steam Punk, Rymden, Krig, Sci-Fi, Strategi, Taktik, Spela med kompisar, RL

Brädspelstillverkaren Spartan Games fick för ett tag sedan tillgång till Halo-licensen för att göra tre olika figur-, strategi- och konfliktspel av dess universum. Så nu kan du spela Halo multiplayer med kompisarna utan att få massor av disconnects, lag och andra nätverksproblem.

Sedan tidigare har Spartan Games haft bra framgång med sina Dystopianspel. Dessa utspelar sig i alternativ steampunk värld under den Viktorianska eran. Nationer och imperier slåss med enorma ångfartyg, ångdrivna stridsvagnar och mechs samt luftskepp. Stilen är en blandning av de rustningar och skepp som fanns på den tiden, blandat med olika steampunk stilar.
De har tre spel i den här världen, Dystopian War handlar mest om stora slag till sjös, på land och i luften, medan Dystopan Legions är figurspel mer i stil med Warhammer-spelen och är i 32mm skalan. Här handlar det mer om individuella soldater, grupper och enstaka stridsvagnar.
Till sist har vi Armoured Clash som använder sig av 10mm skalan. Precis som klassikern Warhammer 40.000: Epic så handlar det om enorma slag med hundratals stridsvagnar och andra ångdrivna fordon, dock med modeller i en liten skala.


Dessa tre spelsystem kommer vi snart få se i deras kommande HALO-spel.
Halo Fleet Battles består av rymdstrider i skala 1:20.000 med rymdskeppen, attackflygplan och bombare som vi känner igen från de klassiska spelen i Halo-serien. Trots skalan så kommer de största skeppen fortfarande ta upp mycket plats på spelplanen då de större skeppen är mellan 12 till 15 centimeter långa.

Video som visar skeppen och figurer: https://www.youtube.com/watch?v=GgVnKpjZ8iI

De som har läst reglerna och testat Halo Fleet Battles på mässan där det visades upp nämnde att spelsystemet påminde om hur Warhammer 40.000 - Battlefleet Gothic fungerade.

Beasts of War Live har en väldigt kort intervju och titt på Halo Fleet: https://www.youtube.com/watch?v=TI_Dn-39oWY

Nästa spel är Halo Ground Combat som använder sig av den dominerande 28mm skalan. Just nu finns bara några enstaka bilder på några modeller.

Slutligen kommer ett Halo-spel i ungefär 10-13mm skala för de där stora slagen, dock har inga bilder på modellerna eller regler visats upp ännu.

För mer information och bilder tagna på skeppen och figurerna, kolla in DakkaDakka: http://www.dakkadakka.com/dakkaforum/posts/list/0/644945.page
Spartan Games hemsida: http://www.spartangames.co.uk/

HQ