Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
B-Sieged: Sons of the Abyss - ett kommande co-op brädspel för 1-6 spelare.

B-Sieged: Sons of the Abyss - ett kommande co-op brädspel för 1-6 spelare.

Skrivet av Akahz den 13 maj 2015 kl 10:57
This post is tagged as: Table Top, TableTop, Brädspel, Sälskapsspel, Co-Op, Castle Defense, Tower Defense, Castle Panic, CMON, CoolMiniesOrNot, KickStarter, Fantasy, Orcs, Demoner, Lava, Vulkan, Paladin, Modhelm, B-Sieged, Besiged, Sons of the Abyss, Avatar of the Abyss, Abyss, Zombicide, Arcadia Quest, Rum & Bones, Blood Rage

Att spela co-op är både roligt och socialt. Att spela ett välgjort sällskapsspel är även det mycket roligt och ännu mer socialt. Så varför inte kombinera de två?

Det är vad som sker i det kommande castle defense spelet B-Sieged: Sons of the Abyss från CoolMinisOrNot och Second Gate. CoolMinisOrNot ligger sedan tidigare bakom flera enormt lyckade KickStarter-kampanjer med populära brädspel som zombiespelet Zombicide, det söta Arcadia Quest, piratspelet Run & Bones och vikingaspelet Blood Rage bakom sig.

I B-Sieged: Sons of the Abyss måste en grupp spelare planera och samarbeta med varandra för att försvara staden Modhelm som är under belägring. Det går att spela själv men ända upp till sex spelare kan vara tillsammans och kontrollera varsin hjälte. När spelet börjar skickar staden ut ett sändebud för att hämta ett magiskt föremål som kan rädda dom och spelarnas mål är att hålla ut till dess att budbäraren kommer tillbaka.

Varje runda kan varje hjälte göra tre olika saker och det gäller att utnyttja detta maximalt. Är det bäst att ta hjälten till ladan och skaffa mat, något som används för att öka i erfarenhetsnivå och få fler unika egenskaper. Eller gå till smedjan och dra ett kort för utrustning, eller tavernan för att kanske hyra en lönnmördare som dödar några starka fiender utanför murarna. Det går även att vrida och avfyra den stora katapulten som staden har, eller kliva upp på stadsmuren för att slå tillbaka de monster som tagit sig fram.

Varje runda slår spelarna en tärning som talar om hur många fiender och av liken typ som kommer i de fyra zonerna runt staden. Har spelarna otur och får samma resultat tre gånger på rad samma runda, då vaknar spelets största och farligaste monster: The Avatar of the Abyss.

Som om inte det vore stressigt nog så drar spelarna ett händelsekort för varje runda där något unikt sker. Kanske är katapulten trasig den rundan eller en dimma har lagt sig runt staden som gör att det blir svårare att träffa monstren i vissa områden eller började en brand i en byggnad så den inte kan användas till dess att den reparerats?

Det här och mycket mer gör B-Sieged: Sons of the Abyss till ett stressigt brädspel att spela med kompisar eller själv ifall man vill det.

Just nu är spelet på KickStarter och har dragit in över $300.000 vilket lett till massor av härliga saker låsts upp för de som stöder det. Bland annat sex nya och exklusiva hjältar, standardmoster med unika utseenden, markörer som normalt skulle vara av papp är nu skulpterade.

$90 kostar det att stödja spelet vilket ger spelet, 79 monsterfigurer (inklusive den enorma Avatar of the Abyss), 12 hjältar (varav 6 är exklusiva till KickStarter) och massor av skulpterade tolkens. Det finns även en expansion vid namn Darkness & Fury som byter ut lavamonstren från originalet mot orker och troll, vilket skapar helt annorlunda förutsättningar för spelarna. Det finns även 3 extra hjältar att köpa i ett paket samt en ny spel spelplan för området runt staden.

Kolla in kampanjen här: https://www.kickstarter.com/projects/coolminiornot/b-sieged-sons-
of-the-abyss

HQ