Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Status: Development

This post is tagged as: Plugg, Spelande

Har väl inte varit sådär jätteaktiv på senaste tiden, både som skribent och bloggare. Anledningen lika enkel som tråkig - plugget. Jag har inte gått i skolan på ett tag, två och ett halvt år för att vara exakt (och för att exkludera en distanskurs i fotografi). Jag visste att studentlivet skulle bli annorlunda i jämförelse med gymnasiet men inte att det skulle bli så extremt. Läsa en bok i veckan, skumläsa enorma mängder texter och minst sagt annorlunda tider.

På samma gång har det varit roligt. Att äntligen få lite rutin på tillvaron samt att få nya klasskompisar. För er som fortfarande inte har hört det så kom jag som reserv in på Litteraturvetenskap 1 på Stockholms Universitet, som kommer hålla mig sysselsatt fram tills årsskiftet. Efter det är planen att antingen läsa Medie-och kommunikationsvetenskap eller någon relaterad distanskurs som är lite längre än 7,5 högskolepoäng (som varar i cirka en månad, eller två om det är på halvfart). Universitetet är trots mycket arbete och många timmar med näsan i boken väldigt roligt. Jag känner att jag får ta ansvar och arbeta igen och när allt kommer omkring så lär jag mig ett och annat... Jag har hela campus som lekplats och har gått bland de illgröna träden och med tanke på att det just varit val, valpropaganda, och diskuterat ämnesrelaterade detaljer med mina klasskompisar.

Vad som dock har lyst med sin frånvaro är kaffekontot. Visst, jag har druckit kaffe regelbundet och intagit rekommenderad dos var dag (lite som KaffeCalle©). Vidare har även spelandet fått kliva åt sidan en aning medan jag anpassar mig och stakar ut den nya rutinen, faktiskt. Som jag sa tidigare så har det här med plugg varje dag (även helger) tagit en stund att få in i skallen, men nu börjar det falla på plats. Vilket har lett till att jag kan börja trappa upp spelandet (och jobbet också). Hade den turen sista gången jag var på Tradera att snubbla över en aktion där The Sims 3: In I Framtiden auktionerades ut till högstbjudande, högstbjudande visade sig vara 144 kronor och tillfalla mig. Fortfarande nöjd över att ha fyndat ett så gott som nytt exemplar samt den hastigt höjda hipsterfeelingen av att handla second hand började jag leta efter den kompletta samlingen av det första The Sims, återkommer med resultat om hur det gick där senare...

När vi ändå pratar spel så kan jag också nämna att jag har gjort två saker inom PC-världen.

1. Börjat spela The Novelist som jag tjatade så mycket om i somras men som efter att ha fyndat det för sju tior på Steam nästintill inte rört. Trots att jag har spelat det sen det köptes så har jag inte investerat några större mängder tid därför att jag själv ansett att jag inte haft någon då andra saker "kommit i vägen". Men nog om det nu, jag har spelat ungefär fem kapitel och är redan fast - I hjärta spel där valen har konsekvenser.

2. Börjat titta på en ny dator. Nej, jag ska inte köpa en ny dator då jag är student och en ny monsterburk skulle inte bara tillfredsställa mina övernaturliga drömmar om extremgejming utan också pulvrisera min plånbok och blåsa min budget to the moon and back. Funderar på att sammanställa en lista över burken jag petat på och dess egenskaper vid ett senare tillfälle. Men den landade i alla fall på runda 10 000 och hade rätt mycket kraft (förmodligen kapabel till att rendera The Sims 4 med en bilduppdatering på 120 bilder i sekunden och 4K-upplösning)

Hur som helst, ville bara babbla lite planlöst för ett ögonblick och låta alla av er veta att jag lever. Eller nått. I'm out.

Status: Development

Måste ha lärt mig något och jag har aldrig varit så stolt över ett D i hela mitt liv.

HQ