Svenska
Årtiondets läsmånad

Årtiondets läsmånad

Skrivet av Ano92 den 17 september 2020 kl 10:33

Jag har alltid tyckt om att läsa. Från den dagen min moster gav mig Harry Potter och de vises sten i present så var jag fast. Sedan ett antal år tillbaka så har jag läst ett femtiotal böcker per år och jag har funnit massor av favoriter. Favoritgenren är helt klart fantasy men det kan slinka med än det ena än det andra mellan varven.

Nu så har det slumpat sig så att under fyra veckor i november 2020 så släpps det hela sju böcker som jag är något oerhört förväntansfull inför. Flera av mina favoritserier släpper sista delen. Olyckligtvis släpps även de nya konsolerna inom just detta tidsspann. Kan det verkligen bli för mycket av det goda? I november 2020 kan det för första gången bli sant.

10 november:
Fires of Vengeance (The Burning #2) - The Rage of Dragons tog mig med storm i slutet av 2019. Det var 544 sidor rent adrenalin som pumpades in i mig. Maken till actionberättelse har jag inte stött på tidigare. Jag älskade varenda sida och förväntningarna på uppföljaren är oerhört stora.

The Ickabog - JK Rowling återvänder äntligen till fantasygenren med The Ickabog. Som jag nämnde ovan så har jag Rowling att tacka för introduktionen till det magiska med att läsa böcker. Jag längtar efter att få dyka ner i en ny förtrollande värld.

17 november:
Rituals of War (The Stormlight Archives #4) - Brandon Sanderson, den främsta av de främsta, fortsätter sitt magnum opus. Jag vet att jag kommer få 1300 sidor guld.

The Burning God (Poppy Wars #3) - Sista delen i Poppy Wars. Denna kina-inspirerade fantasy håller jag kanske inte riktigt bland de allra största men jag är mycket förväntansfull på att få läsa den sista delen av historien. Jag förväntar mig mer krig, mer råhet och ett värdigt avslut.

24 november:
War Lord (The Saxon Stories #13) - Jag började läsa Bernard Cornwells vikingaserie som liten snorunge i mitten på 2000-talet. Nu så kommer äntligen den avslutande delen i Uhtreds saga. Det blir mycket vikingar i höst tillsammans med Assassins Creed Valhalla.
Ready Player Two - Ready Player One var nördig, häftig och skitrolig. Jag hoppas att tvåan kan fånga samma magi.

1 december:
A Sky Beyond The Storm (An Ember in the Ashes #4) - Denna romarriket-inspirerade fantasysaga har tappat något i mina ögon sedan den lovande första boken. Men nu är det trots allt sista delen. Hur ska det gå för imperiet som står på ruinens kant?

Sju böcker, två konsoler, fyra veckor. Game on.

HQ