Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Köpte OLED TV - RDR2 blev ospelbart

Skrivet av Darsidian den 7 november 2018 kl 16:49
This post is tagged as: OLED, TV, PS4 PRO, Plasma

Tja GR! Såg att det var i runda slängar 4 år sedan jag skrev ett blogginlägg här på siten så här kommer en beskrivning av min upplevelse med LGs OLED TV C8, ett stycke konsumentråd helt enkelt.

Så bakgrunden är att jag har i ca 8 års tid haft en Panasonic plasma jag varit väldigt nöjd med, men sedan jag skaffade PS4 PRO förra månaden kände jag att det var på sin plats att uppgradera TV också. Hade läst mycket bra om just C8 och förra årets C7 och att de med sina 21ms i input lag skulle vara utmärkta spelskärmar. Tyvärr visade sig så inte vara fallet. Trots Game-Mode kändes den redan klumpiga kontrollen i Red Dead Redempion 2 nu snudd på ospelbar och oresponsiv, som att den gode Arthur Morgan var konstant salongsberusad trots att dagens första ginflaska inte ens inmundigats än. Dessutom blev spelet märkligt urvattnat i färgerna, vilket har visat sig bero på att Rockstar har fuskat med HDR-implementeringen i spelet. Kort sagt en stor besvikelse som slutat med att jag returnat TV:n och fått pengarna tillbaka. Det spelade liksom ingen roll att filmer såg fantastiska ut på skärmen, eller att Spider-Man-spelet var vackert som tusan.

Jag vet inga exakta siffror på vad min gamla plasma har i input lag men skillnaden mellan de olika TV-apparaterna var tillräckligt stor för att det inte skulle kännas värt det. Kan bara gissa på att plasman har under 10ms och antagligen närmare 5, då det inte går att ursköna något input lagg över huvud taget på den, i Game Mode då såklart.

Nån annan som haft liknande erfarenhet av dagens moderna skärmar?

HQ