Svenska
Blog
Mina spelrelaterade Black Friday fynd!

Mina spelrelaterade Black Friday fynd!

Årets mest intressanta dag vad gäller spelrelaterade fynd är nu över. Dagen som jag många gånger sparat undan tusentals kronor inför för att sedan komplettera allt jag anser att jag missat under spelåret. Jag tror faktiskt aldrig att jag spenderat mindre under black friday än vad jag gjorde i år. Inte för att jag tyckte att priserna var ovanligt svaga, faktiskt var det tvärtom, utan snarare för att jag under detta år slagit ett personligt rekord vad gäller förhandsbokningar. Att sedan hitta spel som Hitman 2 som jag bara veckan innan gav 599 för, nu för under 4-hundringen, smått ångestframkallande får en så girig herre som jag själv. Jag tror inte jag var själv i denna fråga då så fullkomligt nya spel rabatterades enligt mig oväntat mycket så nära inpå deras release där jag synd nog föll inom antingen spelat eller fullkomligt ointresserad kategorin i nästan samtliga fall.

Som ägare till samtliga aktuella konsoler på marknaden upptäckte jag i efterhand i år att faktiskt allt blev PS4-relaterat med lite extra tyngd på VR. Sedan Game pass lanserades till Xbox One har mitt sug att köpa spel till enheten fullkomligt slagits ut. Såpass till den gräns att jag inte kan undgå att tänka om det här verkligen är vad Microsoft vill med tjänsten, och i fallet Nintendo så börjar jag lessna på hur de så överjävligt långtråkigt aldrig spelar med i dagar som dessa. Fullpris, 588kr för breath of the wild fortfarande, 529 för ports på flera år gamla spel som Donkey Kong Tropical Freeze? Alltså bästa pris enligt pricerunner under årets största shopping dag? Jag är inte dummare än att förstå att största vinst nödvändigtvis inte behöver hänga ihop med flest antal sålda kopior, men det gör att jag som konsument villig att öppna plånboken nästan trotsigt avstår allt som relaterar till enheten. För jag är inte villig att lyssna på, spela med i att äldre spel i pris ska signalera samma värde som ett fullkomligt nytt, och jag köper inte idén om att tredjeparts spel ofta kostar hundringen mer bara för formatets skull. Det har gjort att min enhet stått helt stilla sedan början av september, och med mina nedanför listade köp så är det faktiskt inte säkert att min switch enhet torkas av innan årsskiftet igen.

CDON:
428: Shibuya Scramble 299kr
Bravo Team VR + Aim Controller 599kr
Firewall: Zero Hour 199kr
Assassins Creed: Odyseey 328kr

Elgiganten:
Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom 249kr

Gamestop:
Eve Valkyrie 99kr
Moss 199kr

Vilka spelrelaterade black friday fynd gjorde du? Hoppas du hann fynda Dragon Quest XI: Edition of Light för den korta stunden det fanns tillgängligt för 298kr. För i min enorma kärlek till spelet agerade jag där storbov och köpte ett flertal till alla jag känner som uppskattar fyrkantiga plastpaket under granen. Hoppas ingen av dom läser detta..

HQ