Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Retrospecial: VHS-filmer baserade på TV-spel

This post is tagged as: Nostalgi, Super Mario Bros

Jag minns hur jag i början av 90-talet alltid satt fastklistrad framför TVn, och var förälskad i barnprogram som Widget, Turtles, Darkwing Duck och Power Rangers. Där den förstnämnda såklart var en solklar favorit. Under den här tiden hade jag såklart hunnit bekanta mig med Super Mario eftersom min mor hade köpt en Nintendo 8-bitar till mina syskon. Kort därefter började TV sända tecknade, barnvänliga Super Mario-serier. Självklart blev Super Mario en favorit och de ovan nämnda barnprogramen fick snällt stå åt sidan. Den röda italienska rörmokaren var viktigare för mig. Super Mario-serierna släpptes senare på VHS. Jag önskade mig dem alla, men fick nöja mig med en av dem i julklapp. Resten fick jag snällt pracka på min far att hyra på en videobutik varje helg.

Språket som användes i Super Mario-filmerna skulle aldrig vara tillåtet att användas i barnprogram idag. Ibland plockar jag fram filmerna för att avnjuta lite nostalgi och brukar samtidigt brista ut i skratt när Bowser med jämna mellanrum drar av en svordom som får mig att tänka: Hur i helsike tänkte dem där? Här har ni ett exempel.

På samma kanal började senare Kapten N- och The Legend of Zelda-serierna sändas. Ungefär samma år hade jag bekantat mig med Nintendo Magasinet, så Kapten N var för mig en bekant karaktär. Jag gillade aldrig TV-serien under den här tiden. Super Mario stog sig fortfarande som "numbero one". I Kapten N blandade man Nintendo-karaktärer helt vilt som Mega Man, Pit (från Kid Icarus), King Hippo (från Punch-Out), och Samus, med flera. Däremot älskade jag The Legend of Zelda-serien, även om jag idag tycker att röstskådespelet är bedrövligt, så är humorn på topp. När Link kräver en kyss av princessan Zelda, men fick en käftsmäll istället så skrattar jag högt. Det här är nostalgi på hög nivå.

Retrospecial: VHS-filmer baserade på TV-spel

Har du några minnen från de här klassiska TV-serierna?

HQ