Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Skapar mitt egna TRPG (1): Människor

Skrivet av Fyghar den 6 maj 2015 kl 22:13
This post is tagged as: Hjälp, Tankar, TRPG, Människor

Jag håller på att skapar mitt egna TRPG (Table Role Playing Game) och sitter nu och försöker komma på raser som man kan välja mellan när man skapar sin karaktär, och i takt med detta, tänkte jag göra en bloggserie med mina bakgrundshistorier till de olika raserna,

Tänk på att jag har hittat på detta själv, så de kommer inte stämma överens med historierna som kanske du känner till.

Människorna har länge varit den dominerande rasen i Fygharia, och det är människorna som har bestämt reglerna i landet. Detta har ofta varit debatterat i landet då de andra raserna har känt att människorna ofta har lagen på sin sida i dispyter, medan de andra raserna blir undanknuffade och förlorar ofta rättsliga processer.

Men lagarna började förändras sedan Kung Arthur II:es styre, då han började tillåta varulvarna vara med i den personliga vaktstyrkan. Efter det började det bli mer jämställt i landet bland raserna i landet, människorna var inte längre särbehandlade i rätten, vilket förargade många adelsmän som tidigare kom undan med nästan vad som helst.

Detta fick många adelsmän att försöka störta Kung Arthur II i ett försök för att få dem att få tillbaka de gamla lagarna, men med varulvarna i kungens personliga vaktstyrka, så misslyckades alla lönnmördarförsök och de lyckades spåra lönnmördarna tillbaka till familjerna som anlitade, vilket snabbt satte stopp för nya försök.

Människorna är inte allmänt omtyckta av de andra raserna i landet, de anses vara högfärdiga, och många adelsmän har fortfarande inte vant sig vid de nya, jämställda lagarna.

Jag tar gärna emot konstruktiv kritik samt olika tips :)

HQ