Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Starta ett tv-spelscafé

Skrivet av Fyghar den 3 juli 2015 kl 09:47
This post is tagged as: Hjälp, Tv-spel, Tankar, Spel, Fyghar

Jag funderar på att starta eget, det är något jag har funderat på i flera år och jag känner att jag börjar närma mig mitt egna företag, akta men säkert.

I nuläget studerar jag till undersköterska, och det är faktiskt min plan B jag studerar till, för om mitt företag inte fungerar, då kan jag gå tillbaka till hemvården och jobba där.

Nu kanske du undrar vad det är för sorts företag jag vill starta?
Jo, det ska jag säga dig! Jag vill starta ett tv-spelscafé!

Något jag tycker har vart tråkigt när jag handlat spel på Game eller Gamestop är att hela konceptet verkar vara "Kom in, köp spel och gå iväg". Det är inte säkert att alla uppfattar det så, men jag tycker att hela deras lokaler skriker det konceptet, det finns ingenstans att sätta sig för att vara lite social med antingen personalen eller med vänner.

Jag vill ha ett spelcafé som istället har konceptet "kom in, köp spel och fika, sitt och spela med dina vänner eller titta på e-sport live".

Jag vill ha en social plats där folk kan sitta och dricka kaffe/The/varm choklad samtidigt som man spelar lite på utsatta konsoler eller sina egna. Eller så tittar man på en av flera skärmar som sänder e-sport som lokala spelare streamar.

Det finns så många idéer jag vill ha med, men samtidigt som jag vill förverkliga allihopa så vill jag inte ta mig vatten över huvudet. För tänk om det blir för mycket spel och film så det inte finns plats för något café? Eller om cafét blir för stort och det inte finns någon plats för spel och filmer? Kommer det bli för många skärmar eller blir det för få?

Har ni några tips som jag bör tänka på? Jag har lite koll på lotteriinspektionen samt STIM, men det kan finnas saker som jag inte ens har tänkt på.

Game in until next time!

HQ