Svenska
Blog
Prey (2006), backloggen betas av #3

Prey (2006), backloggen betas av #3

Ännu ett spel ur min lilla backlogg har spelats ut under helgen. Den här gången blev det Prey från 2006 till xbox 360.

Jag skaffade faktiskt spelet 2012 och kom nog 2 kapitel in innan jag gav upp. Vill minnas att jag inte förstod hur jag skulle ta mig vidare vid en viss del och därav tappade intresset. Tur då att jag köpte spelet igen för något år sen och nu verkligen tog mig tiden att spela igenom det för det var en trevlig upplevelse.

Spelet påminner i stort om Doom 3 som jag spelade för 2 år sen. Liknande grafik, liknande vapen, liknande design och mycket annat. Enligt recensionen här på Gamereactor så bygger spelet tydligen på samma beståndsdelar som Doom 3 vilket märktes väldigt väl men som gav spelet en välbekant charm jag gillade.

Storyn i sig är väldigt simpel och jag kan förstå varför det inte blev någon direkt uppföljare sett till dagens standard. Jag gillade verkligen nyversionen som släpptes 2017 men efter att ha spelat det här förstår jag också saknaden av det Prey 2 som utannonserades men aldrig gavs ut. Det hade varit häftigt att få fortsätta resan med Tommy och utforska universum och kötta fler utomjordingar.

Jag spelade Xbox 360-versionen på Xbox One X via bakåtkompabiliteten och det flöt på väldigt bra.

En eloge ska också utdelas till att man som spelare tvingades utforska banorna till max och hitta vägarna fram på egen hand. Ingen karta eller riktmärke fanns att tillgå vad jag kunde hitta. Nu var banorna ändå skapligt enkelt upplagda men här och där fick man ändå lösa lite pussel och tänka 2 gånger för att komma förbi vissa korridorer och rum där man fick använda både portaler och gravitation till sina fördelar.

Spela det om du har möjlighet vettja!

HQ