Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Nu äger jag en stålsträngad gitarr, också

Nu äger jag en stålsträngad gitarr, också

This post is tagged as: gitarr, akustisk gitarr, stålsträngad gitarr, taylor, taylor big baby

Yep, det fick bli så. Taylor Big Baby satt som ett smäck i handen när jag provade den på Nya Musik i Jönköping i måndags även om det inte var den gitarren jag kom dit för att testa.

Just nu spelar jag in lite låtidéer med Johnny, min gode musikaliska vän. Mestadels är det låtar jag skrivit på nylonsträngad gitarr men även lite tyngre saker. Förra gången jag köpte en gitarr blev det en nylonsträngad Swedtone Palermo som jag är mycket nöjd med. Tanken på att skaffa mig en stålsträngad kom för någon vecka sen då vi lyssnade på det inspelade materialet och pratade om att det skulle passa med stålsträngat "här och där".

Jag började leta efter gitarrer på nätet, undersöka prisklasser och kolla youtube-klipp där de testades. Johnny tipsade om att Taylor gör bra saker och jag riktade då in mig på det. Först fastnade jag för deras mindre modell, GS Mini men när jag testade den i butiken i måndags kände jag direkt att den inte alls levde upp till förväntningarna jag skapat. Istället blev det alltså Big Baby. En nästan fullstor modell, snäppet mindre alltså och som den känns gott.

Priset ligger på 4795 utan mick/stämapparat och upp till ca 5795 med.
Till båda versionerna medföljer även Taylors egna gitarrväska i förvånande hög kvalité.

Så! Den här skönheten kommer det plinkas på mer nu framöver och kanske kommer jag upptäcka nya sätt att spela gitarr på. Inspelningarna vi håller på med siktar vi inte på att släppa förrän efter sommaren så just nu är det slaskiga demoversioner vi gör för att få grepp om låtarna så vi kan undersöka uppbyggnad, verser etc.

Tjohej!

HQ