Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Tur eller skicklighet?

Tur eller skicklighet?

Skrivet av Habbuten den 16 maj 2018 kl 21:01
This post is tagged as: filosofi, livet

När man filosoferar över Livet och vilka vägar som leder till olika lärdomar, personer, erfarenheter och platser man aldrig trodde man skulle hamna på.

Med risk för att detta blogginlägg blir lite rörigt vill jag bara vädra mina tankar lite. Livet händer ju hela tiden och tvingar oss framåt vare sig vi vill eller inte. Dessutom blir vi inslängda i olika utmaningar som ska lösas, hanteras eller undvikas. Hur du övervinner dina utmaningar beror kanske på om du har turen på din sida eller är skicklig nog att ta dig igenom dem ändå.

Jag har själv alltid ansett mig ha mycket tur i mitt liv. Men även en hel del otur. För att göra en lång historia kort fick jag en livskris i mina tonår som resulterade i kraftig övervikt. Den kraftiga övervikten är borta men vikt och mat kommer alltid vara ett känsligt ämne för mig. Hur kan jag då anse mig själv ha haft tur? Svaret är enkelt: för att jag är lycklig där jag befinner mig i Livet idag.

Och jag är lycklig för att jag har lärt mig av mina erfarenheter, accepterat (till stor del) den jag är och min dröm om att i framtiden få bilda min egna familj har gått i uppfyllelse. Vad mer kan man begära?

Det är svårt och skriva ner allt i ett enkelt blogginlägg om vad det innebär att Leva för det innefattar så oerhört mycket: glädje, sorg, ilska, vänner, kärlek, familj, karriär. Även Döden är ett kapitel för sig. Jag har tänkt många gånger att om jag fick leva mitt liv igen: skulle jag göra samma val då som har lett mig dit jag är idag? Intressant tankeställare.

Jag vill avslutningsvis skriva den dikt om lycka som står på mitt krypin: Lycka är att minnas gårdagen, drömma om morgondagen, och att leva idag.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus