Svenska
ÖKEN

ÖKEN

Kamrater i kampen!
När jag var 5 år började jag följa med farsan och farfar ut i båten, lära mig hur det funkar. Jag är tionde generationen yrkrsfiskare på farsans sida och det är så det funkar. Sen höll jag på med det tills för ett gäng år sen då myndigheterna började trakassera oss för mycket och, framför allt, sälarna blev så många att dom emellanåt såg till så att inkomsten uteblev.
Jag insåg att det var dags att ha nåt annat att falla tillbaka på.

Min son är ett hjärtbarn, han föddes med ett extremt komplicerat hjärtfel och det var väldigt nära att han strök med. När det var som värst, 2011, så gick jag ner på knä och lovade så många gudar som jag kunde komma på att om han överlevde så skulle jag betala tillbaka så gott jag kunde. Och då ska ni veta att jag är ingen religiös människa. Inte alls.

Och detta löftet kom jag då ihåg, när det var dags att utbilda sig så man hade nåt att falla tillbaka på, så jag läste till undersköterska med specialinriktning funktionsnedsatta eftersom jag gillar att jobba med människor PLUS att det är inom sjukvård så jag kunde börja betala tillbaka till dom där gudarna.

Och jag trivs förbannat bra faktiskt! Och fisket har jag som sidosyssla så det ger extra deg. Men det finns en sak som är öken. Där jag jobbar nu och har jobbat i tre år så jobbar vi varannan helg. Varannan helg! Från 15.45 på fredagen till 09.15 på lördagsmorgonen och sen börjar vi igen kl 18.00 samma lördagskväll och jobbar sen till 11.00 på söndagen.
Varannan helg. Man börjar bli duktigt trött på det nu. Öken.

Samtidigt vill man inte "bli sjuk" dom helgerna för dom ger trots allt bra betalt. Det syns direkt på lönen om man missat om vi säger så. Men fy fan vad drygt det är nu.

Nä! När jag blir diktato....ööö....jag menar Folktribun här i Sverige så ska jag förbjuda arbete varannan helg! Det är en samhällsvinst då sjukskrivningar och vabb lär minska med 75 procent. Var tredje helg är max i mitt germanska lyckorike.
Nu ska jag njuta av kommande lediga helg då det är SciFi-mässa i Helsingborg och sen ska jag besluta mig för att vabba helgen därpå vilket slutar med att jag ångrar mig och jobbar ändå.

HQ