Svenska

NÄR JAG KÄNNER MIG GAMMAL

På papperet är jag galet gammal. I praktiken är det en helt annan femma. Eftersom jag befinner mig mellan två förhållanden så är det full fart på marknaden och ett särskilt mönster upprepas ständigt.
Man träffar en yngre donna, säg 25, och hon blir helt förvirrad. Man riktigt ser det i ögonen. På papperet är jag ju lika gammal som franska revolutionen men ändå ser jag bättre ut och är i bättre form än killarna i hennes egen ålder som till på köpet ofta är feministskadade, tevespelsfeta halvfjollor.
Det blir syntax error i hjärnkontoret och man kan knappt hålla sig för skratt.

Men det finns tillfällen då jag verkligen känner mig lastgammal, två stycken närmare bestämt.
Det första är....
BERUSNING!
Man pallar inte alkoholen längre på samma sätt. Inte nånstans. När man var 19, 20 så kunde man supa till klockan 5, sova en timme och sen vara på jobbet klockan 7. Hade jag gjort det idag så hade jag dött. Dom ytterst få gånger om året nuförtiden (Sweden Rock INTE inräknat) som man tar sig en fjortisbläcka så behöver man minst tre dagar för att bli normal igen. Minst.

Det andra är....
YOUTUBERS!
Jag fattar verkligen inte storheten med youtubers. Eller influencers eller vad ni nu vill kalla dom. Helt menlösa. Hjärndött skräp för en tandlös deg av sinnesslöa fjortisar. Ta bara I Just Want To Be Cool. Min son kollar på dom och tycker det är hysteriskt roligt. Jag ser bara tre ärkepellejönsar som startade en humorkanal för att få nuppa. Och det lyckades garanterat, så grattis.
För en gammal människa som jag som växte upp i ett Sverige som var helt PK-befriat så är "humorn" så mesig så jag gnisslar tänder. Vi hade Agne och Svullo, Eddie Meduza, Brutal-TV, Elake Polisen, Onkel Kånkel, Varan-TV och hundra andra som hade blivit nedsläckta efter två avsnitt idag. Jag fattar ingenting.
Och alla dessa femöresbimbos som håller i taktpinnarna?
Hade dom sagt att det var sjukt hippt att gå omkring i tomteträskor, potatissäck på huvudet och avföring under armarna så hade varenda fjortis gjort det imorgon. First thing!

Så där har ni det. I tryck. Ålder? Ja, det är bara siffror på ett papper tills det kommer till fylla och youtubers. Nu vet ni vad ni har att vänta er. Var beredda.

HQ