Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Shenmue har inte åldrats väl...

Här är jag, åter igen, extremt sen på bollen. Jag har aldrig hunnit sätta tänderna i kultförklarade Shenmue och har alltid sett ut som ett frågetecken när fans skrikit sig hesa över att Yu Suzuki måste göra ett tredje och sista spel. Jonas pratar dagligen om hur mycket han älskar spelserien och brukar ofta likna sin kärlek för Shenmue med sin kärlek för bacon. Petter hatar det däremot men själv kan jag varken säga att jag hatar eller älskar det.

Jag började lira ettan i samband med att HD-utgåvan släpptes och har spelat lite då och då sen dess. Idag klarade jag ut tvåan och är på så vis ikapp med berättelsen, och jag kan verkligen förstå varför så många älskar det. Men, jag kan nästan förstå mer varför man hatar det. För ska vi vara ärliga är ju flera moment tråkigare än att se på när färg torkar. Ta truckdelarna i ettan som exempel där man får ägna flera timmar(!) åt att transportera lådor. Eller varför inte tvåans tre sista timmar där man i princip bara följer en stig tills man når eftertexterna. Det är ju nästan så bisarrt att jag inte vet var jag ska ta vägen.

Men! Det finns ett par ljusglimtar och jag förstår verkligen att spelet kändes nyskapande när det släpptes för cirka tjugo år sedan. Jag ser dock inte fram emot trean för fem öre (som ärligt talat ser förskräckligt ut). Förmodligen kommer jag ändå spela men det är knappast ett spel jag längtar efter. Gör du?

Shenmue har inte åldrats väl...

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus