Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Inhumans är helt bedrövligt

This post is tagged as: Inhumans, Marvel, Comics

Det är många serier baserade på serietidningar som slåss om vår uppmärksamhet nuförtiden. Förr var Smallville ganska ensam om det men idag sänds det hur mycket som helst. Arrow, Preacher, The Flash, Supergirl, Agents of S.H.I.E.L.D., Daredevil, Legion och mycket mer. På grund av tidsbrist har jag fått ge upp många av serierna och nu till höst ser det inte ut som att jag kommer följa en enda TV-serie baserad på DC. En serie som jag garanterat inte lär följa är dock Inhumans.

Efter en intensiv vecka av plugg skrev jag tenta i lördags och hade en härlig kväll därefter. Under gårdagen var jag äntligen ledig (efter vad som kändes som en evighet) och jag tänkte att jag då skulle hinna med de saker jag inte gjort den senaste tiden. En av de sakerna var att se början av Inhumans som sågats från alla håll och kanter. Inget fan var särskilt exalterad efter att man visade upp pilotavsnittet på Comic-Con och kritikerna sågade den när de två första avsnittet gick på bio. Jag kan inte göra annat än att hålla med.

Jag hade inte ens velat tvinga min värsta fiende att se pilotavsnittet av TV-serien. Det finns få saker man gjort rätt och en hel uppsjö av fel. Till att börja med ser allting väldigt lågbudget ut. Rent visuellt ser det ungefär lika illa ut som de första säsongerna av Doctor Who. Deras hem, Attilan, ser ut som en liten studio man byggt i ett garagehus och jag kan inte köpa miljön för en sekund.

Huvudkaraktärerna Medusa, Black Bolt, Crystal och alla andra är dessutom lövtunna. Serien ger oss ingen karaktärsuppbyggnad alls (utöver en sexscen med en jäkla massa hår) och väntar inte ens 10 minuter innan konflikten är igång. Iwan Rheon (Ramsay Bolton) spelar ännu en gång ett riktigt svin. Maximus är inte svår att hata och är en av de extremt få sakerna som gör pilotavsnittet okej. Anson Mount som Black Bolt är däremot en bedrövlig casting och det svider att se så respekterade karaktärer inom serietidningsvärlden bli behandlade så illa. Slutligen så har vi jycken Lockjaw som jag knappt ens orkar kommentera. Han är inklippt på sämsta möjliga sätt där skådespelarna inte ens tittar åt hans håll när de pratar med honom.

Slagsmålskoreografin är också horribel. Det var länge sen jag såg en film eller TV-serie där det klipps så mycket som det görs under fighterna i Inhumans. Jag vet knappt vad som händer (eller vad somliga fienders krafter är) och det känns inte naturligt överhuvudtaget.

Vad är bra med Inhumans då? Ärligt talat så vet jag inte. Jag kan inte komma på något jag gillade. Det enda bra jag kan komma på är väl att Marvel är på väg att lägga ned serien med omedelbar verkan. I nuläget skulle jag ge TV-serien som mest en tvåa i betyg.

Inhumans är helt bedrövligt

HQ