Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Spelmusikfredag (134)

This post is tagged as: Spelmusikfredag

Då var det äntligen fredag igen, även om det varit en kortare vecka än normalt med tanke på valborg och 1 maj. Ska jag vara ärlig vart jag nästan lite överraskad över att det faktiskt är fredag idag. Jag har inte varit så aktiv med bloggandet de senaste veckorna, dels på grund av sjukdom och dels för att det var mot slutperioden av min praktik, men nu när jag återgått till det vanliga studentlivet tänkte jag försöka trappa upp mitt bloggande igen. Egentligen tänkte jag göra det redan under denna vecka, men det vart helt enkelt inte av.

Nåja, nu är det dags för lite spelmusik, och den här veckan blir det en av mina favoritlåtar ur Ace Combat Zero. I serien överlag sticker denna prolog ut lite eftersom det är ett mörkare spel tematiskt men även något hårdare. Dels finns det ingen form av tutorial alls i spelet, men de två första uppdragen är dock ganska lätta ändå. Det tredje uppdraget börjar också ganska lätt, men halvvägs in så dyker spelets första bossfight upp.

Jag har tidigare haft en låt från den senare delen av spelet, som trots att det är bossfightsmusik är den ändå rätt avslappnande att lyssna på. "Contact" är dess raka motsats, bortsett från den inledande delen med flamenco-gitarr, för vad som följer är en nästintill panikartad känsla där intensiteten höjs med elva och känslan av att vara chanslös mot några av fiendens främsta flygaress.

Contact (Keiki Kobayashi)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (134)

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus