Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Äntligen sett Avengers: Infinity War (spoilerfritt)

Äntligen sett Avengers: Infinity War (spoilerfritt)

This post is tagged as: Avengers: Infinity War, Film, Recension

Igår kväll var jag äntligen och såg Avengers: Infinity War, vilket känns skönt då jag den senaste veckan i princip hållit mig borta från sociala medier och varit försiktig på internet för att inte råka ut för spoilers. De senaste tio åren av superhjälterullar har mer eller mindre lett till just denna stund, där nästan varenda superhjälte från MCU möts för att dänga på Thanos.

Thanos känns nog ändå som en bra punkt att börja på, då han på många sätt är filmens centrala punkt. Han har tidigare hållit sig i bakgrunden, men nu är det dags för honom att träda fram och personligen få tag på alla Infinity Stones. Jag har tidigare nämnt att mitt största problem med MCU-filmerna har varit skurkarna, men de senaste filmerna har sett steg mot förbättring på denna punkt och Thanos är ytterligare ett sådant steg. Jag kan ha viss förståelse för orsakerna bakom hans motiv, men det är framförallt vissa scener där han verkligen får skina som karaktär, och gör den långa väntan sedan hans konturer sedan första Avengers-rullen väl värd. Enda riktiga klagomålet som jag har gällande Thanos är hans design, tyckte ändå han såg ganska häftig ut tidigare men i Infinity War ser han ut som en lila rymdtumme.

Som nämnt är det första gången som de allra, allra flesta hjältarna är med i samma film, och med tanke på mängden hjältar som ska samsas om filmens speltid var jag lite fundersam över hur filmen skulle balansera utrymmet. Jag tycker dock ändå att filmen gav en hyfsad balans på denna punkt, då varje hjälte fick ungefär lika mycket utrymme. Möjligen skulle några kunnat få mer utrymme, men med tanke på antalet hjältar och speltiden är det ändå en bedrift att så många karaktärer kläms in i en och samma film utan att det känns som att det blir för många att hålla reda på. Detta är väl kanske mer en produkt av hur Marvel lagt upp filmuniversumet då varje karaktär redan är bekant, men det fråntar inte filmens stora ambition.

Något som de två tidigare Avengers-filmerna varit riktigt bra är att bjuda på underhållande action, i synnerhet den första filmen som än idag står sig som en av de mest underhållande bioupplevelsen jag varit med. Även Infinity War bjuder på delar där hjältarna ger rejält med stryk till underhuggare med underhållning i fokus, men eftersom det är Russo-bröderna bakom spakarna så har de även lyckats få in intensitet i striderna. Det bidrar ganska mycket till striderna för mig, och känns som en lyckad mix mellan de tidigare Avengers-filmerna och Russo-brödernas Winter Soldier och Civil War.

En av anledningarna till att jag såg framemot Infinity War var att det på förhand verkade som att filmen skulle dra ut mer på svängarna och vara lite mer oförutsägbar, framförallt gällande karaktärsöden. I jämförelse med de andra MCU-rullarna kan jag väl säga att Infinity War är den första av de filmerna som jag genuint undrat vad som kommer hända härnäst samtidigt som händelserna utspelat sig på bioduken. En del av mig känner dock att filmen kanske kunde ha dragit ut på svängarna mer än vad den gjorde, men jag tänker inte gå in mer på det dels på grund av risk för spoilers men även för att vi fortfarande har ytterligare en Avengers-film framför oss. Möjligen är nästa film kanske mer åt det håll som jag ursprungligen trodde att Infinity War skulle vara, och att denna del är mer som en uppbyggnad till hur händelserna kommer fortlöpa i nästa film.

Överlag känner jag nöjd med Avengers: Infinity War, som ändå känns värt denna långa väntan av uppbyggnad, samtidigt som jag redan nu ser mycket framemot nästa del.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus