Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Spelmusikfredag (135)

This post is tagged as: Spelmusikfredag

Då var det äntligen fredag igen, även om jag visserligen redan har påbörjat min helg dels för att det åtminstone för vissa varit långhelg, och dels så har jag inte haft någon undervisning sedan i tisdags. Visserligen har jag haft plugg som skulle göras, men det har ändå känts skönt med lite långhelg ändå.

Nu tycker jag det är dags för lite Witcher-musik, vilket förmodligen beror på att jag blivit influerad av all Witcher-musik som jag lyssnat på samtidigt som jag har pluggat. Det känns även som att det var ett tag sedan vi hade lite The Witcher 3-musik i Spelmusikfredag, så det passar nog bra.

Det är främst kompositörerna Marcin Przybyłowicz och Mikolai Stroinski som står för den ljuva musiken, men det finns även en tredje part inblandad i soundtracket. Percival är polskt band som framför slavisk folkmusik, och är döpta efter en karaktär i Witcher-böckerna. Detta band har medverkat i The Witcher 3 och gjort ett antal varierade låtar som verkligen passar in i spelet, då både bandet och spelutvecklarna hämtat mycket influenser från polsk tradition och mytologi.

"The Nightingale" är en av dessa låtar, och om jag inte minns helt fel så spelas den emellanåt upp när det vankas stadsbesök för Geralt. Men det är framförallt med Gwent som jag förknippar denna låt till, och jag tror de flesta spenderat många timmar med att spela Gwent kommer känna igen låten direkt. Låten är minst sagt riktigt härlig att lyssna på, förmodligen eftersom den lyckas kombinera både en festligare samt en mer avslappnad ton med varandra.

The Nightingale (Percival)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (135)

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus