Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Spelmusikfredag (136)

This post is tagged as: Spelmusikfredag

Då var det äntligen fredag och därmed helg igen, och efter att ha spenderat större delen av dagen med en inlämningsuppgift (som jag tack och lov inte behövde arbeta lika mycket med som i vanliga fall, då jag faktiskt påbörjade uppgiften rätt tidigt den här gången) känner jag mig definitivt redo för lite helg.

Som brukligt är det nu dags för lite härlig spelmusik att avnjuta lagom till helgen, och med tanke på att Activision visade upp Call of Duty: Black Ops 4 under gårdagen så känns det ändå rätt passande att hoppa tillbaks i tiden, oavsett om ni ser framemot fyran eller om ni sörjer avsaknaden av en kampanj. Av Black Ops-spelen är det Black Ops 2 som står som min favorit när det gäller singleplayer, och även när det gäller serien överlag så är det av mina favoriter.

Veckans spellåt må inte vara speciellt originell när det kommer till titeln, som lyder under namnet "Theme from Call of Duty Black Ops II", men låten tar igen det tack vara att Trent Reznor (som står bakom just denna låt) är oerhört stämningsfull. Call of Duty och en bra stämning kanske låter som en märklig kombination sett till att det idag är eller mindre känt för sin multiplayer, men det är framförallt Treyarchs kampanjer i Black Ops-spelen som lyckas bra på denna front.

Stämningen sätts onekligen direkt när låten tar sin början, och speciellt eftersom just den inledande delen av låten spelas upp i spelets huvudmeny. Låten är även genomgående välbalanserad mellan lite lugnare delar samt mer "häftigare" delar. På ett sätt lyckas denna låt nästan mer eller mindre sammanfatta spelets handling, men kanske framförallt den ton som spelet genomgående framför.

Theme from Call of Duty Black Ops II (Trent Reznor)

Theme from Call of Duty Black Ops II - Orchestral Mix (Trent Reznor)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (136)

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus