Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Spelmusikfredag (142)

This post is tagged as: Spelmusikfredag

Då var det äntligen fredag igen, och även om vädret här i Stockholm verkar lida av viss identitetskris (då det inte kan bestämma sig om det ska vara soligt eller molnigt), känns det ändå skönt med helg för min del. Inte för att den här veckan har varit speciell eller så (eller jo, det har ju den varit då jag sett på för mig ovanligt många biofilmer inom ett kort tidsspann), utan mer för att jag drar på semester under helgen.

Dessvärre kommer det att innebära ett kort avbrott för Spelmusikfredag, även om jag fortfarande lär ha en viss aktivitet på sidan så kommer jag inte att blogga under den kommande veckan. Men nog om det, för nu är det dags för lite spelmusik. Denna veckas spellåt är visserligen en kort sådan, men trots sin längd så levererar den fortfarande en stark symfoni.

"Red Square" är inte bara titeln till veckans låt, utan även den del från första Call of Dutys ryska kampanj som jag minns allra bäst. Mycket av det är tack vare hur det porträtteras i spelet, men det hade verkligen inte haft samma effekt om det inte vore den fenomenala musiken. Redan i inledningen får jag känslan av att en mäktig låt ska spelas upp, och när den väl sätter igång med pompa och ståt så blir jag inte besviken. Låten gör ett utmärkt jobb med att få fram en känsla av ära att springa rakt fram mot fienden tillsammans med sina kamrater, samtidigt som den mot slutet visar spår av en mörkare underton då det ändå är masslakt som råder.

Red Square (Michael Giacchino)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (142)

Facebook
TwitterReddit