Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Spelmusikfredag (143)

This post is tagged as: Spelmusikfredag

Då är det äntligen dags för Spelmusikfredag igen, för sedan i onsdags har jag varit tillbaks efter en 10 dagar lång semester i Tiveden och Askersund som har varit både oerhört skön och avslappnande. Men nog om det, för efter en veckas uppehåll är det återigen dags för lite spelmusik.

Apropå skön och avslappnande, så är det två ord som jag tycker väl beskriver låten "Forest's Breath", komponerad av Mattia Cupelli till hans fan-skapade Skyrim-album. Jag har tidigare haft med en annan låt från Cupelli som han tillägnat Skyrim, och även fast han har en lite annorlunda stil jämfört med Jeremy Soule, så är det ändå en låt som skulle passa väl in i spelet.

Som titeln avslöjar så anspelar låten på skogarna i Skyrim, och detta görs på ett sätt som jag tidigare skrev är både skönt och avslappnande. Samtidigt så har den också den typ av mäktiga känsla som jag förväntar mig när det gäller nordisk miljö eller influenser, en slags mäktig skönhet skulle en kunna säga. När jag lyssnar på låten drömmer jag mig direkt bort till skogarna i Tamriels nordligaste provins. För den som lyssnar riktigt noga finns även en bonus då låten är inspirerad av Jeremy Soules "Wings of Kynareth" från Oblivion.

Forest's Breath (Mattia Cupelli)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (143)

Facebook
TwitterReddit