Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Mindre och mindre sugen på Black Ops 4

Mindre och mindre sugen på Black Ops 4

This post is tagged as: Call of Duty: Black Ops 4

När Activision utannonserade Call of Duty: Black Ops 4 så var jag mestadels positiv, till skillnad från större delen av internet som inte var glada. Visst var jag kluven inför avsaknaden av en kampanj, och jag höll med kritiken om att det såg ut som ett Black Ops 3.5, men jag var ändå förhållandevis optimistisk.

Men med tiden så har jag blivit mindre och mindre sugen på Black Ops 4 för varje ny detalj som presenterats. Jag har inget emot i sig att spelet påminner extremt mycket om Black Ops 3 med inslag av Overwatch och Rainbow Six: Siege, men det och att grafiken som ser precis ut som Black Ops 3 gör samtidigt att jag inte känner mig tokhajp på spelet.

Som nämnt var jag kluven till avsaknaden av en kampanj, men jag har nu i efterhand landat i att jag faktiskt tycker att spelet borde ha en kampanj. Visserligen var jag inte emot avsaknaden av kampanjer i vare sig Battlefront-rebooten eller Rainbow Six: Siege, men det är något med Black Ops 4-fallet som jag inte gillar. Dels så är det ju ett slöseri då Treyarch generellt sett bjudit på de bättre kampanjerna i serien, och sedan så har jag alltid sett Call of Duty som ett paket med åtminstone en stabil kampanj, ett stabilt multiplayer och ett stabilt zombieläge, och jag anser inte att Battle Royale-läget är en tillräcklig kompensation. Framförallt så köper jag inte Treyarchs förklaring, men här låter jag Youtubern YongYea ta över.

Det som gjorde att droppen rann över för min del var utannonseringen av Black Ops Pass, som ger tillgång till 4 "Zombie Experiences", 12 multiplayerkartor och 4 exklusiva karaktärer till Blackout-läget. I nuläget går det endast att få tag på detta Black Ops Pass via en dyrare utgåva, men det kommer släppas separat vid ett senare tillfälle. Denna utannonsering gjorde mig nästan lite arg, då Activision gått in med en allt eller inget-riktning till deras DLC. Du behöver alltså betala nästan dubbla priset för att få allt DLC-material, och det går inte att köpa separat DLC-material.

Planen är alltså inte bara att fortsätta med den förlegade kartpaketsmodellen, utan även göra det omöjligt att köpa separat material. Det blir dessutom mer girigt då vi vet att Black Ops 4 kommer innehålla mikrotransaktioner, och även fast jag inte är ett dugg överraskad av Activisions sedvanliga trippeldipp så är jag inte mindre besviken för det.

Jag var faktiskt redo att hoppa på Black Ops 4-tåget, men ju mer tid som gått och ju mer detaljer som dykt upp känner jag bara suget minskar för varje stund. Från att ha varit relativt positivt inställd så är jag nu inte ett dugg intresserad av Black Ops 4 längre.

Facebook
TwitterReddit