Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Spelmusikfredag (146)

This post is tagged as: Spelmusikfredag

Då var det fredag igen, och även fast jag blev senare än vanligt (då jag dessvärre haft fullt upp med annat under dagen), så är det nu äntligen dags för lite ljuvlig spelmusik. På Twitter är det vanligt att inlägg som postas på fredagar taggas med hashtagen "Friday Feeling", och i just spelmusiksammanhang vet jag inte om det finns så många låtar som jag tycker har lite av den känsla.

Analogin är långtifrån perfekt, men "Mayhem" ur Ace Combat Zero är nog det närmaste som jag kan komma till en spellåt som har lite "Friday Feeling" i sig. I huvudsak är det dock snarare känslan av att flyga in i en stor luftstrid som låten behandlar, men close enough eller något.

Föreställ dig att du sitter i ett jaktplan, och precis när du flyger in i en stor luftstrid så spelas den här låten upp. Du siktar in dig på fyra fientliga plan och låser dem med en AMRAAM-missil vardera som träffar dem innan de hinner reagera. Sedan gör du en rullning och ser ytterligare ett jaktplan på väg rakt mot dig. Du låser två Sidewinders på denna otursamma pilot, och du ser hur jaktplanet fullständigt disintegreras innan dess pilot hinner fullfölja en undanmanöver. För det är känslan av att flyga in som självaste Maverick och tugga tuggummi som denna låt perfekt skapar.

I en tidigare del hade jag en låt som var komponerad av Youtubern Net-Zone, som även gjort en egen version av Mayhem som jag tycker är fullständigt fantastisk. Låten håller sig nära originalet, samtidigt som det finns en del mer originella spår i den som gör att jag fullständigt älskar även denna omtolkning.

Mayhem (Keiki Kobayashi med flera)

Mayhem Remaster (Net-Zone)

Spelmusikfredag-spellista

Time to dive into the fireworks!

Spelmusikfredag (146)

Facebook
TwitterReddit