Svenska
Blog

Spelmusikfredag (158)

Då var det fredag igen, och även om det förmodligen blir en del plugg under helgen (avundas de som har höstlov nu, något som inte existerar på kartan för högre studier) känns det ändå skönt att kunna slappna av en aning. Hela veckan har jag varit förkyld och samtidigt gjort allt för att inte hamna efter i studierna, och även om det arbetet fortsätter under helgen kan jag nog ändå ta det lite lugnt.

Hur som helst, nu är det spelmusik som gäller och för att runda av Retroktober passar en gammal Rainbow Six-pärla som jag inte lyssnat på i flera år och till och med lyckats glömma bort. Inte helt och hållet dock, då delar av musiken till Rainbow Six: Rogue Spear kom tillbaks till mig just idag faktiskt, och efter att jag började lyssna på framförallt soundtrackets huvudtema så föll jag dit.

Jag håller fortfarande slingan från Raven Shield som den absolut bästa versionen av seriens återkommande ledmotiv, men Rogue Spears "Overture" är verkligen inte långtifrån. Denna låt har mer eller mindre allt som en kan förvänta sig för detta huvudtemas genre, och låten känns mäktig från början till slut. Kompositören Bill Brown har i min mening verkligen skapat ett mästerverk med denna musikslinga.

Overture (Bill Brown)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (158)

HQ