Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Jeremy Soules The Northerner Diaries är magiskt

This post is tagged as: Jeremy Soule, The Northerner Diaries, Musik, Soundtrack, Recension

De senaste sex veckorna har min bloggaktivitet endast bestått av spelmusik, så nu när jag äntligen skriver ett inlägg utanför den bloggserien så borde det rimligtvis handla om något annat, exempelvis om Black Friday, mina tidiga tankar från Battlefield V, några rader om Spider-Man eller kanske äntligen vad jag tycker om Kingdom Come: Deliverance. Eller?

Nej, det blir musik även denna gång, och även sådan som har en viss koppling till spelmusik. Det är nämligen så att Jeremy Soule, som komponerat musik till bland annat The Elder Scrolls-spelen, släppt ett eget album sedan en tid tillbaka som går under titeln "The Northerner Diaries". Jag lyssnade på detta album för ett tag sedan, just på grund av Soules tidigare verk samt att detta album verkade inspirerad av den fornnordiska mytologin, vilket såklart innebär att jag är på direkt.

Jag diggar verkligen The Northener Diaries, då låtarna som Jeremy Soule komponerat inte bara dryper av fornnordisk atmosfär, utan även är oerhört magiska att lyssna. Jag har säkert lyssnat på albumet i sin helhet 3 gånger, och emellanåt dyker enstaka låtar upp i spellista som jag sätter på när jag pluggar eller bara vill slappna av och försvinna in i en annan värld.

Just det är något som Jeremy Soule visat att han är en mästare på genom musiken i exempelvis Oblivion och Skyrim, och hans Northerner-projekt är inget undantag. Musiken är härligt atmosfärisk, och när jag sluter ögonen medan jag lyssnar på låtarna kan jag nästan se en fornnordisk miljö framför mig. Magisk är som bekant bara förnamnet till The Northerner Diaries, och jag kan varmt rekommendera er att lyssna på detta magiska album om ni inte redan gjort det.

Lyssna via Youtube / Spotify

Jeremy Soules The Northerner Diaries är magiskt

HQ