Svenska
Blog

Spelmusikfredag (164)

Då var det äntligen fredag igen, och som ni antagligen märkt kom denna del av Spelmusikfredag upp senare än brukligt. Anledningen till det är att jag under denna vecka samt hela denna dagen jobbat hårt med C-uppsatsen. Så egentligen inget nytt under solen så att säga, då mitt liv den senaste tiden kretsat nästan uteslutande kring denna uppsats.

Nåja, nu är det dags för lite spelmusik! Avengers: Endgame-trailern släpptes som ni antagligen redan vet vid det här laget (annars skulle jag gärna låna den sten som ni legat under, känns som att den skulle passa väl för mig under de kommande veckorna). Har väl inte så mycket att säga om själva trailern, mer än att den fungerade som inspiration och fick mig att söka mig till soundtracket till Insomniacs eminenta speltolkning av Spider-Man.

Jag har dock inte grävt mig så djupt ned i spelets soundtrack, av den enkla och dessvärre dystra anledningen att jag inte kommit så långt i spelet. Så för att undvika eventuella spoilers (både från titlarna, men även musiken i sig), så valde jag helt enkelt den låt som kommer först i soundtracket, vilket råkar vara spellåten "Spider-Man". Låten är visserligen ganska enkel, men redan från den första tonen så levererar den en ordentlig superhjälte-känsla och känns dessutom perfekt som en låt tillägnad Spider-Man.

Spider-Man (John Paesano)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (164)

HQ