Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Spelmusikfredag (168)

This post is tagged as: Spelmusikfredag

Då var det fredag igen, men det är inte vilken fredag som helst. Det är den första fredagen på det nya året, och således det första Spelmusikfredag på det nya året. Det är väl speciellt på något antar jag. Nåja, jag känner mig ändå rätt hoppfull inför det här nya året, vilket jag tänkte försöka spegla med valet av årets första spellåt. Den här gången blir det en känd spellåt som jag faktiskt haft med tidigare, men i en annan tappning.

"Nerevar Rising Remake" är, som titeln antyder, en remake av Jeremy Soules mästerliga "Nerevar Rising" som utgör ledmotivet till The Elder Scrolls III: Morrowind. Denna remake är komponerad av Tim Grabowski, och är en del av det ambitiösa modprojektet Skywind. Målet är att återskapa Morrowind i Skyrim-motorn, och även om jag personligen inte följt projektet särskilt väl är det utan tvekan ett ambitiöst sådant.

Tim Grabowskis tolkning av "Nerevar Rising" är en fantastiskt sådan, och även om melodin naturligtvis är densamma som originalet, är jag imponerad över hur han har fått ledmotivet att kännas nytt och fräscht. På samma gång visar denna remake både respekt mot originalet, och en strävan att kännas unik. Den lyckas utan tvekan återskapa samma känsla som Jeremy Soule gjorde, men på sitt eget lilla sätt.

Nerevar Rising Remake (Tim Grabowski)

Spellmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (168)

Facebook
TwitterReddit