Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Öppningsscenen i Ace Combat 7 är fantastisk

This post is tagged as: Ace Combat 7: Skies Unknown

Snart är det äntligen dags för Ace Combat 7: Skies Unknown att släppas, närmare bestämt om ganska precis en vecka. Bara en vecka kvar, efter över 3 års förväntansfull väntan. Att det snart börjar bli dags märks, då Bandai Namco pumpat ut nya trailers den här veckan, bland annat har de släppt spelets öppningsscen.

Vill man absolut inte veta någonting om den på förhand så ska ni förstås varken läsa vidare eller se den själva. Det är inga stora spoilers som visas, det mesta är sådant som har gått att se i tidigare trailers fast då utan ett större sammanhang. Personligen förstördes inget för mig när jag såg detta klipp, men jag har full förståelse om en hellre känner för att se detta först när spelet är igång.

Öppningsscenen är, enligt mig åtminstone, helt fantastisk. Den är varken bombastisk eller storslagen, utan istället väldigt lågmäld samtidigt som den känns oerhört personlig. Den introducerar en av huvudkaraktärerna på ett mycket bra sätt, samtidigt som spelets övergripande tema kring drönare etableras redan på en gång.

Utvecklarna har verkligen inte sparat på krutet när det kommer till att regissera denna öppningsscen. Och musiken! Att Keiki Kobayashi skulle uträtta stordåd kände jag på mig när jag lyssnat på musiken både från trailers och gameplay-klippen, och här visar han sannerligen prov på även mer lågmälda stycken. Stunden som den lastgamla F104:an ska lyfta mot den djupblå himlen och musiken gradvis stegrar har så mycket känsla i sig, att jag nästan blev tårögd när jag såg den scenen för första gången.

Snart är det verkligen dags, och Ace Combat 7: Skies Unknown kan inte släppas en dag för tidigt. Men till dess får jag helt enkelt fortsätta på mitt lilla Ace Combat-maraton medan jag väntar på lyfta mot den djupblå himlen - precis som F104:an.

Öppningsscenen i Ace Combat 7 är fantastisk

Facebook
TwitterReddit