Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Spelmusikfredag (169)

This post is tagged as: Spelmusikfredag

Då var det fredag igen, och om precis en vecka släpps Ace Combat 7: Skies Unknown. Något som jag är riktigt exalterad för. Baserat på denna inledning skulle ett rimligt antagande vara att jag lyfter fram ytterligare en låt ur något Ace Combat-soundtrack, men så förutsägbar tänker jag inte vara. I alla fall inte den här gången.

För ett tag sedan hade jag med ledmotivet till Battlefield V, och även om det inte hör till seriens bästa så gillar jag fortfarande den versionen av den klassiska låten. Resten av spelets soundtracket är dock fenomenalt, och även om jag personligen inte är något större fan av kampanjen måste jag ändå medge att den välgjorda musiken höjde vissa scener. Något som Dice började fokusera på redan i Battlefield 1 var mer lågmäld musik som lyfte fram de emotionella aspekterna av kriget, något som även Battlefield V-soundtracket också gör. Visserligen finns det fortfarande bombastisk musik, men en stor del av soundtracket utgörs av dessa mer lågmälda låtar med en viss dyster ton.

"I Vow To Thee My Country" är en av dessa låtar, som även är en variant på en brittisk psalm och fosterlandssång. Denna låt hör utan tvekan till en av spelets mer emotionella musikspår, med en dyster framtoning med Howard Shore-vibbar som inte förskönar kriget. Lite över halvvägs in i låten dyker en barnsångare upp, som bara höjer den effekten. Som sagt var jag inget större fan av kampanjen, men sättet låten användes i spelets prolog var definitivt effektfullt.

I Vow To Thee My Country (Johan Söderqvist & Patrik Andrén)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (169)

Facebook
TwitterReddit