Svenska
Blog

Spelmusikfredag (184)

Då var det fredag igen, men inte vilken fredag som helst då jag numer befinner mig i en post-Endgame värld eftersom jag var och såg Avengers: Endgame igår kväll. Jag tänkte inte dela med mig av några tankar nu dock, mer än att den var riktigt bra, utan istället tänkte jag bjuda på främst spoilerfria tankar under helgen. Kanske också några rader med spoilers, det återstår att se.

Men nog om det, för nu är Spelmusikfredag! En spelserie vars musik jag oftast uppskattar men av nog anledningen glömmer bort till just denna spelserie är Ratchet & Clank-serien, så idag råder jag bot på det. För idag är det djungeltrummor som gäller med "Florana - Nabla Forest" från Ratchet & Clank 3.

Intetsägande titel till trots är det ändå en smått mysig låt att lyssna på. Kanske inte sett till ton och tempo, men under min barndom startade jag om Insomniacs trea flera gånger och fick således spela genom Florana-nivån flera gånger. Så det är nog mycket nostalgi som ligger bakom mysighetsfaktorn för min den. Annars är det en relativt traditionell låt sett till djungeltemat, och jag uppskattar tempot som paradoxalt nog känns både fartfylld och avkopplande på samma gång.

Florana - Nabla Forest (David Bergeaud)

Spelmusikfredag-spellista

Spelmusikfredag (184)

HQ