Svenska
Blog
E3 2019 - Tankar om Square Enix:s konferens

E3 2019 - Tankar om Square Enix:s konferens

Trots alla om och men så såg jag Square Enix:s E3-konferensen live, trots att den var mitt i natten och för att deras tidigare konferenser inte alls varit bra. I princip var det enbart för Crystal Dynamics Avenger-spel som jag valde att titta på konferensen, men jag hade like gärna kunnat se trailern i efterhand. Men vad fan, E3 är bara en gång om året tänkte jag, och efter att jag tagit min lärarexamen så lär jag nog inte kunna stanna uppe och se konferenser mitt i natten så jag får väl passa på när jag fortfarande kan.

Hursomhelst, förväntningarna var inte direkt höga på grund av Square Enix:s tidigare försök till E3-konferenser, samtidigt var jag tillräckligt nyfiken på Avengers-spelet för att vilja se konferensen. Det här kommer bli det kortaste inläggen bland mina E3-skrifter för i år, av den enkla anledningen att sett till spel var det mycket som inte fångade intresset för min del. Inget som förvånade mig förvisso och som jag på förhand räknade med, så jag tänkte inte rabbla på om alla 3000 Final Fantasy och JRPG-spel som visades upp.

Jag kan dock säga några ord om Final Fantasy VII Remake, även om jag inte direkt är ett fan av serien och i synnerhet inte spelat Final Fantasy VII (är det tillräckliga grunder för att bli arkebuserad i spelvärlden? Känns som det...), måste jag ändå säga att remaken ser riktigt bra ut både grafiskt och spelmässigt. Det stridssystemet som visades upp verkar vara en bra kompromiss mellan originalet och mer actionfyllda strider, vilket jag tror är ett bra sätt att modernisera spelet på samtidigt som de inte helt förkastar hur originalet spelades på.

Därefter var det inte mycket som fångade mitt intresse, det som jag kollade lite närmare på var både Battalion 1944: Eastern Front och Outriders som någorlunda hyfsade ut. Konferensen avslutade med att äntligen visa upp Marvel's Avengers, vilket var anledningen till att jag ens kollade på denna konferens. Jag måste ändå säga att baserat på det som visades upp så tycker jag att det ser lovande ut, samtidigt känner jag att jag behöver se mer från det, i synnerhet gameplay, innan jag vet om det är något som jag verkligen kan se framemot. Att det dessutom har en Live Service-riktning och ska få kontinuerliga gratisuppdateringar gör mig lite skeptisk, för de spelen brukar ju släppas i ett bra skick... Men det ska definitivt bli spännande att få se mer av det efter all denna väntan.

Det kan låta paradoxalt i och med att det egentligen bara var Avengers-spelet som intresserade mig, men sett till sin helhet tyckte jag att Square Enix:s konferens var överraskande stabil. Även om det egentligen bara var ett spel som jag var intresserad av, tyckte jag att Square Enix gjorde ett bra jobb med spelen som de visade upp och framförallt tempot som de höll. Överraskande bra E3-konferens får sägas, kanske inte den bästa men sett till de tidigare konferenserna det här året är det ironiskt nog även en av de bättre.

HQ