Svenska
Blog

Bäst från E3 2019

Då har E3 kommit och gått, och som många andra påpekat före mig så kändes årets E3 som ett tydligt mellanår. Visst visades det upp flera lovande spel, men mässan kändes aldrig speciellt het överlag.

Att både Sony och EA skippade konferenser det här året märktes, då E3 det här året även kändes mer smalt jämfört med förra året. Det utannonserades inga större överraskningar, mycket av det som visades upp för nya spel var ganska intetsägande trailers och från flera håll var det oerhört mycket uppmärksamhet på kommande uppdateringar och nytt innehåll till redan släppta spel. Det märktes klart och tydligt att alla spelföretagen väntar på att få sätta igång nästa konsolgeneration, vilket helt enkelt ledde till en ganska ljummen mässa.

Med det sagt tänkte jag ta upp det som jag var mest intresserad av och som jag tyckte såg lovande ut. Gällande vem som "vann" E3 tänker jag inte svara på, av den enkla anledningen att jag inte sett alla de större konferenser eller dylikt (främst Nintendo) och har helt enkelt inte tillräckligt med kött på benen för att kunna kora en "vinnare". Dock tänker jag ändå utnämna Keanu Reeves, Ikumi Nakamura och Jon Bernthals hund Bam Bam till de riktiga vinnarna. Att just dessa kanske var det absolut bästa med årets E3 säger dock en del om mässan överlag, även om jag inte vill ta ifrån den wholesome-känsla dessa gav.

Ghostwire: Tokyo och Deathloop
Båda dessa spel har gemensamt att de utannonserades på Bethesdas E3-konferens, att vi inte fick veta jättemycket om dessa spel, samt att båda spelen såg riktigt intressanta ut baserad på de trailers som visades. Ser helt klart framemot att få se mer ifrån både Tangos och Arkanes nya spel.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga
Hela Skywalker-sagan i Lego-form och i ett komplett paket? Ja tack! Att det dessutom ska ha ett nytt stridssystem uppbyggt från grunden låter riktigt lovande, och förhoppningsvis blir det inte enbart ytterligare ett Lego-spel i exakt samma stuk som de tidigare spelen.

Watch Dogs: Legion
Även om jag gillade de båda Watch Dogs-spelen, var jag faktiskt inte helt säker på om jag var sugen på mer. Ubisoft lyckades dock övertyga mig med Legion, konceptet med att kunna kontrollera i princip vilken NPC som helst låter lovande även om det väcker vissa frågor kring hur det kommer fungera i praktiken och om det håller i längden. Att det utspelas i London post-Brexit tror jag kan bli intressant, om enbart för att London är en kriminellt underanvänd stad i spelvärlden. Dessutom, att kunna spela som en ilsken hackerfarmor, det är banne mig GOTY-material.

Doom Eternal
Att Doom Eternal skulle visas upp och att det skulle rocka fett var naturligtvis ingen överraskning, men det hindrade inte spelet från att som nämnt rocka fett. Vilket det verkligen gjorde. Det ser ut att bjuda på mer av föregångaren, och lite till, och jag knappt bärga mig tills det släpps nu i höst.

Bäst från E3 2019

HQ